Vrouw vraagt om advies: ‘Hij blijft flirten, maar vraagt me niet mee uit’

flirten

‘Hij noemde me al zijn toekomstige vrouw toen hij nog met zijn ex was’

Soraya* en Jimmy* kennen elkaar al jaren. Hij flirt al met haar sinds ze zich kan herinneren, maar verder dan dat gaat het niet. Soraya vraagt zich inmiddels af wat dit geflirt te betekenen heeft. Op het forum Reddit vraagt ze om advies. 

Verborgen vriendin

“Jimmy en ik kennen elkaar al meer dan tien jaar”, begint Soraya haar verhaal op het forum. “Hij flirt steeds als ik bij hem in de buurt ben. Dat doet hij altijd”, vertelt ze. Op zich is er niks mis met flirten, maar de vrouw kwam onlangs tot een bijzondere ontdekking. “Ik kwam erachter dat hij de afgelopen drie jaar een vriendin had, waarmee het vorige maand uit is gegaan. Hij heeft het nooit over haar gehad, haar naam zelfs nooit genoemd”, schrijft ze vol verbazing.

Dat Jimmy al jaren met haar flirt, maar verder geen actie onderneemt, zorgt al voor genoeg verwarring bij Soraya. Dat hij ook nog eens een verborgen vriendin had zorgt nu helemaal voor kortsluiting. “Hij doet alsof hij me echt leuk vindt als hij in de buurt is. Maar al die tijd was hij samen met haar, terwijl hij volop met mij flirtte.”

Toekomstige vrouw

Het moge duidelijk zijn dat Jimmy behoorlijk verwarrende signalen afgeeft. “Hij vroeg nooit om mijn nummer, vroeg me niet mee uit en probeerde nooit iets”, vertelt Soraya. “Hij hield gewoon mijn hand vast en that’s it.” Aan de andere kant leek het erop alsof hij de toekomst al helemaal voor zich zag. “Hij noemde me altijd zijn toekomstige vrouw en mijn zus zijn toekomstige schoonzus.”

Soraya helpt haar vriend nu ergens mij waarvoor hij haar nodig heeft. “Hij zorgt er altijd voor dat hij naast me komt zitten en is erg beschermend tegenover mij. Ik ben in de war over hem”, geeft ze toe. “Hij is niet meer bij zijn ex en heeft nu mijn nummer, maar hij heeft nog steeds niet geprobeerd me te bellen of appen.”

Wat betekent dit?

Dat vraagt Soraya zich nu af. “Waarom flirtte hij en zei hij al deze dingen, terwijl hij gewoon een vriendin had? En waarom vraagt hij me niet mee uit nu het gewoon kan?” En mocht hij dat binnenkort wel van plan zijn, vraagt ze zich af: “Moet ik hem dan negeren?” Wat denk jij dat de acties van Jimmy betekenen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd.  Op het forum deelt de vrouw haar verhaal onder de naam u/bbay945.

Lees ook: Zwangere vrouw: ‘Mijn verloofde verlaat me als ik de baby niet houd’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash