Waarom vrouwen na een break-up vaak van kapsel wisselen

kapsel

Tijd voor iets nieuws

Een hart dat aan diggelen wordt geslagen, wens je eigenlijk je ergste vijand nog niet toe. Velen proberen er toch het beste van te maken en het te zien als een nieuw begin. Heb jij na een break-up weleens besloten je kapsel drastisch te veranderen? Dan ben je niet de enige. Maar waarom doen we dat eigenlijk?

Veel vrouwen veranderen hun kapsel drastisch wanneer hun relatie op de klippen loopt.

Nieuw kapsel

Maar liefst 61 procent van de vrouwen meet zichzelf een nieuw kapsel aan wanneer haar relatie wordt beëindigd, zo blijkt uit een onderzoek van website MyVoucherCodes. Het onderzoek werd al in 2012 uitgevoerd, maar de pijn die je voelt wanneer je relatie voorbij is, lijkt ons nog steeds hetzelfde. Al weten we niet of nog steeds zoveel vrouwen hun lange lokken verruilen voor kortere.  

Reden

Maar waarom zetten vrouwen massaal de schaar in hun haar en geven ze hun lokken een andere kleur? Volgens professor Liesbeth Woertman, hoogleraar in de psychologie en auteur van het boek Psychologie van het uiterlijk, is het veranderen van het kapsel een soort overgangsritueel. Ze vertelt dat veel van haar studentes vaak lang haar hebben wanneer ze beginnen met studeren en later vaak kiezen voor korter haar. “Het blijkt voor velen een overgangsritueel, van jeugd naar volwassenheid”, verklaart ze tegenover HLN. Eenzelfde soort overgang zou ook plaatsvinden wanneer iemand een punt zet achter een relatie.

Break-up hair

Het veranderen van kapsel na een break-up wordt ook wel break-up hair genoemd. Het is eigenlijk niet zo gek dat hier een term voor bestaat, aangezien je in films en series nogal vaak ziet dat een hoofdpersonage haar kapsel verandert wanneer haar relatie voorbij is.

Lees ook: Dit doet een knipperlichtrelatie met je algehele gezondheid

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!  

Bron: HLN | Beeld: Unsplash