Bad boys: dit is waarom sommige vrouwen op foute type mannen vallen

bad boys vrouwen foute type mannen

Er is een reden waarom sommige vrouwen voor bad boys kiezen

We kennen allemaal wel iemand die telkens voor de charmes van de foute types valt. Misschien herken jij jezelf er juist wel in. Onder het foute type man verstaan we vaak mannen die zich moeilijk kunnen binden, aantrekken en weer afstoten en een tikkeltje verwaand zijn. Maar hoe kan het toch dat vrouwen keer op keer op deze foute type mannen vallen? Dit is het antwoord.

Aantrekkingskracht

Die lieve, zorgzame man die altijd voor je klaar staat klinkt een stuk minder spannend en aantrekkelijk dan die onbereikbare man. Hoe kan het toch dat vrouwen geneigd zijn om juist op de foute types verliefd te worden? Er zijn volgens filosoof Alain de Botton twee verschillende oorzaken wat betreft de aantrekkingskracht tot foute mannen.

Liefde en weerstand

Er zijn vrouwen die liefde associëren met weerstand en vallen daarom sneller voor mannen waarvan ze weten dat ze niet goed voor hun zijn. “Geschikte kandidaten, geduldige, begripvolle en betrouwbare gegadigden, wijzen ze meestel af”, legt Botton uit. “Een potentiële partner die wel liefdevol is wordt vaak gezien als saai. Eigenlijk voel je afkeer, omdat die persoon iets bedreigends heeft.”

Voldoen aan eigen tekortkomingen

Volgens Botton kan een andere oorzaak zijn dat vrouwen iemand uitzoeken die voldoet aan hun eigen tekortkomingen. Ben je zelf altijd een opgewekt en spontaan persoon die niet van confrontaties houdt en het moeilijk vindt om gevoelens te delen? Dan is volgens de filosoof het goed mogelijk dat je op iemand valt die juist de tegenovergestelde karaktereigenschappen heeft. Een man met andere eigenschappen dan jij, maakt hem spannend en mysterieus voor jou.

Oudere leeftijd relatie

Ben je dan voor de rest van je leven gedoemd om met foute mannen in zee te gaan? Volgens Botton niet. Het is verstandig om bij jezelf na te gaan wat er gebeurt als je iemand aantrekkelijk vindt. ‘Wat zijn zijn afwijkingen? Past dat bij mij?’ Volgens Botton is het daarom beter om op een oudere leeftijd aan een vaste relatie te beginnen, omdat je jezelf dan ook een stuk beter kent. “Als je wat ouder bent, kun je makkelijker je masker laten vallen en toegeven: Kijk, ik heb zes relaties verpest. Als ik bang ben en me kwetsbaar voel, kruip ik in mijn cocon.”

Lees ook: Deze 10 ruzie-onderwerpen kunnen het einde van je relatie betekenen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Bedrock | Beeld: Unsplash