‘Was het verkeerd dat ik geen gebakje voor mijn vriendin kocht?’

Gebakje

Luuks vriendin probeert gezonder te eten en daarom kocht hij alleen een gebakje voor zichzelf.

Luuks* vriendin Tiffany is de afgelopen maanden wat kilo’s aangekomen. Tiffany heeft daarom besloten om geen junk food meer te eten en een stuk minder te snoepen. Luuk had onlangs enorm veel zin in wat lekkers. Hij haalde daarom één gebakje bij de bakker voor zichzelf en nam niks mee voor zijn vriendin. Zijn vriendin nam hem dit echter niet in dank af. Op het forum Reddit doet Luuk zijn verhaal.

Eetgewoonten

“Mijn vriendin en ik zijn twee jaar samen, en Tiffany is een prachtige vrouw. Ik hou van haar zoals ze is en ze hoeft niks aan zichzelf te veranderen”, begint Luuk zijn verhaal op Reddit. “De afgelopen maanden had Tiffany het zwaar op werk en waren er ook wat familiedingen waar ze mee zat. Ze stopte daarom met regelmatig sporten en ze at heel ongezond. Ze at veel junkfood en is daarom aangekomen.”

“Tiffany voelt zich niet prettig bij haar huidige gewicht. Ze vertelde me daarom dat ze sopt met het eten van junkfood, geen gebakjes meer wil eten en weer regelmatig wil sporten om haar oude gewicht weer terug te krijgen. Ik vind het goed dat ze weer gezonder wil leven”, vervolgt de man.

Boos

“Vorige week besloot ik na werk langs te gaan bij mijn favoriete bakkerij. Ik haal daar elke week een gebakje voor mijn vriendin en mij. Dit keer kocht ik alleen een gebakje voor mezelf, aangezien mijn vriendin me duidelijk had verteld dat ze geen gebakjes meer wil eten. Ik haalde daarom een grote cinnamon roll met roomkaas voor mezelf.”

Als Luuk thuiskomt is Tiffany benieuwd wat Luuk heeft meegenomen. “Ik vertelde toen dat ik niks voor haar had meegenomen, aangezien ze had gezegd dat ze geen gebakjes meer wilde eten. Dit maakte haar van slag en ze zei dat ik haar had moeten vragen of ze iets van de bakkerij wilde hebben.” Tiffany vond het jammer dat Luuk voor haar had besloten dat ze niks wilde. “Maar omdat ze zo duidelijk had gezegd dat ze bepaalde dingen niet meer wil eten, ging ik ervanuit dat ze niks wilde.”

“Daarna zei ze dat ik dan ook niets voor mezelf had moeten kopen, omdat ik nu ‘pronkte’ met mijn gebakje en haar het gevoel geef dat ze dik is. Vervolgens barste ze in tranen uit en liep ze weg.” Luuk vindt het vervelend dat zijn vriendin zo verdrietig is door de situatie, maar vindt ook dat hij niks verkeerd heeft gedaan. Op Reddit vraagt hij zich daarom af of hij de situatie anders had moeten aanpakken. Wat vind jij?

*Luuk is niet de echte naam van de man. Op het forum Reddit doet hij zijn verhaal onder de user name Big_Day_7472

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels (iSAW Company)