Weddingplanner vertelt: ‘Ik wil de bruiloft van mijn zus niet organiseren’ 

weddingplanner

‘Mijn zus dacht dat ik het gratis zou doen’

Nienke* is weddingplanner van beroep. Nu haar zus gaat trouwen, was het dan ook geen verrassing dat ze Nienke vroeg de bruiloft te organiseren. Natuurlijk wilde ze dat! Echter, de verwachtingen over de financiële afwikkeling bleken compleet te verschillen. Nienke verwachtte dat haar zus gewoon zou betalen, haar zus dacht dat Nienke het gratis zou doen. Op het forum Reddit deelt ze haar verhaal. 

Bruiloft organiseren 

“Binnenkort gaat mijn zus trouwen”, begint Nienke haar verhaal. “Ik ben fulltime weddingplanner en organiseer veel bruiloften en evenementen. Mijn zus kwam daarom ook al snel bij mij met de vraag of ik haar bruiloft wilde plannen.” Aanvankelijk was Nienke heel enthousiast dat ze haar zus kon helpen. “Natuurlijk wilde ik dat doen voor mijn zus! Ik had zelfs al een aantal hele leuke ideeën in gedachten.” 

Coronaproof bruiloft

Vanwege de huidige pandemie zal de bruiloft coronaproof zijn. “De bruiloft zal plaatsvinden via Zoom, dat had mijn zus al bedacht. Ik zag al helemaal voor me: virtuele huwelijksgeschenken, speeches en een muzikant. Alle basis ingrediënten voor een bruiloft, maar dan via een livestream.” Nienke was enthousiast over haar eigen plannen en besloot alles voor haar zus op een rijtje te zetten. “Ik heb berekend wat de bruiloft zou gaan kosten. De offerte liet ik aan mijn zus zien, maar zij was – op zijn zachtst gezegd – nogal verrast.”

Gratis weddingplanner

Al snel bleek dat de verwachtingen van beide zussen anders lagen. Want een weddingplanner in de familie, dat is natuurlijk ideaal. “Ze dacht dat ik het gratis zou doen, omdat we zussen zijn. Ik vertelde haar dat het plannen van een bruiloft niet goedkoop is en veel tijd kost. Natuurlijk zou ik mijn zus familiekorting geven, maar helemaal gratis… Dat ga ik niet doen.” Nienke was stellig: als haar zus niet zou betalen, zou ze de bruiloft niet organiseren. 

Twijfels 

“Mijn zus was not amused en vond me egoïstisch. Ze zei dat ik geld belangrijker vond dan familie, en dat heeft me enorm aan het twijfelen gebracht.” Nienke vraagt zich nu af of haar verwachtingen wel normaal zijn. Had ze de bruiloft van haar zus gratis moeten organiseren, omdat ze weddingplanner van beroep is? Of heeft Nienke gelijk door geld te vragen, wat vind jij? 

*Nienke is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit deelt zij haar verhaal onder de naam u/userthousand.

Lees ook: Kunnen bruiloften volgend jaar weer doorgaan? Een wedding expert geeft antwoord

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Andrea Piacquadio