‘Ik wil niet dat mijn stiefvader me weggeeft op mijn bruiloft’

Stiefvader

‘Hij reageerde heel gekwetst’

Lauren* stapt over een paar maanden in het huwelijksbootje met haar grote liefde. Haar stiefvader wil haar die dag heel graag weggeven. Lauren heeft aangegeven dat ze dit niet ziet zitten en nu is haar stiefvader gekwetst. Op het forum Reddit doet Lauren haar verhaal. 

Stiefvader

“Mijn moeder leerde mijn stiefvader kennen toen ik negentien was. Ze zijn ruim zes jaar samen waarvan vier jaar getrouwd”, begint Lauren haar verhaal. Omdat Lauren er op een gegeven moment voor koos om een paar jaar in het buitenland te studeren heeft ze geen hechte band met haar stiefvader. “Toen mijn moeder met hem trouwde, ben ik teruggekomen voor de bruiloft.” Een jaar geleden heeft Lauren haar studie afgerond en is ze weer terug verhuisd. “Ik heb daarom maar weinig tijd met de man van mijn moeder doorgebracht. Aangezien ik hem pas op mijn negentiende leerde kennen, zie ik hem niet als een vader of ouder”, deelt de vrouw.

Huwelijk

Over een paar maanden stapt Lauren in het huwelijksbootje met haar grote liefde. Aangezien ze niet echt een band heeft met haar stiefvader, was ze verbaasd toen hij aangaf dat hij haar graag wil weggeven op haar bruiloft. “Hij zei me dat hij ernaar uitkijkt om me weg te geven. Ik vond het gek dat hij dit tegen me zei. Vooral omdat hij me helemaal niet heeft opgevoed”, deelt de vrouw. “Aangezien mijn moeder veel van hem houdt, heb ik zo vriendelijk mogelijk gezegd dat ik het een heel mooi gebaar vind, maar dat hij me niet hoeft weg te geven. Ook kwam ik met het idee dat we iets anders kunnen bedenken als hij graag een rol wil spelen in mijn bruiloft.”

Verbaasd

Lauren deelt dat ze is opgegroeid zonder vader en dat dit dan ook de reden is waarom haar stiefvader verbaasd reageerde dat ze niet door hem weggeven wil worden. “Hij vindt het gek dat ik niet door hem weggeven wil worden, aangezien ik verder geen vaderfiguur in mijn leven heb. Ik gaf aan dat mijn moeder me heeft opgevoed en veel voor me heeft opgegeven, en dat ik daarom wil dat zij me weggeeft – ook aangezien we geen traditionele bruiloft hebben.”

“Hij had niet zien aankomen dat ik mijn moeder zou vragen om me naar het altaar te begeleiden. Hij reageerde emotioneel en vond dat ik hem voor schut zette.” Lauren deelt dat haar stiefvader niet achter haar keuze staat. “Hij zei dat ik zijn eerste keus moet zijn, omdat ik verder geen vaderfiguur in mijn leven heb. Ik vertelde vervolgens dat ik hem nooit had overwogen om me naar het altaar te begeleiden, omdat ik hem niet als een ouder zie.”

Geen geld

“Hij keek me zo beledigd aan. Vervolgens zei hij dat ik dan geen geld van hem zou krijgen. Ik vroeg hem wat hij bedoelde en hij zei dat hij ervan uitging dat mijn moeder en hij zouden betalen, aangezien mijn moeder het daarover had. Ik vertelde hem meteen het betalen niks met hem te maken had. Mijn moeder heeft namelijk een potje waarin ze geld opzij heeft gezet voor mijn bruiloft – ze had dit potje al voordat ze mijn stiefvader ontmoette.”

Laurens moeder schaamt zich voor het gedrag van haar man, maar vindt wel dat Lauren met hem moet gaan praten. “Ze zei dat ze met hem heeft gepraat, maar vlak daarna kreeg ik een appje waarin een ellenlang verhaal stond met dat hij zo gekwetst is. Wat moet ik nu doen?”, vraag de vrouw zich af. Wat vind jij?

Lauren is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit doet ze haar verhaal onder de user name Mysterious-Sorbet971

Lees ook: ‘Mijn moeder vindt dat mijn tienerdochter moet afvallen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash (Jeremy Wong Weddings)