Zo lang zijn mensen gemiddeld samen voordat ze elkaar het jawoord geven

trouwen

Hoe lang waren jij en je partner samen toen jullie trouwden?

Sommige vrouwen kunnen vanaf het begin van hun relatie niet wachten tot vriendlief (of vriendinlief) op de knieën gaat, anderen daarentegen hebben niet zo’n haast. Het belangrijkst is echter nog altijd dat je er allebei aan toe bent. Toch is het best leuk om eens te weten hoe lang het gemiddeld duurt voordat twee tortelduifjes in het huwelijk treden.

Wij waren niet de enigen die nieuwsgierig zijn wanneer stellen gemiddeld in het huwelijk treden. Ook de website Bridebook was benieuwd naar dit antwoord en voelde 4000 bruiden aan de tand. Hieruit bleek dat een relatie gemiddeld 4,9 jaar duurt voordat een stel in het huwelijksbootje stapt. Ook was de website benieuwd naar wanneer stellen gemiddeld bij elkaar intrekken. Gemiddeld trekken stellen na 17 maanden bij elkaar in en ze spenderen gemiddeld maar liefst 20 maanden aan het plannen van de grote dag.

Gemiddelde leeftijd
En ach, als er toch al onderzoek werd verricht naar trouwen, kan ook wel even gekeken worden naar de gemiddelde leeftijd. Uit de gegevens bleek dat de gemiddelde bruid in 2017 30.8 jaar oud is wanneer ze trouwt. De gemiddelde bruidegom is iets ouder, namelijk 32,7 jaar. Een snelle rekensom leert ons dat een vrouw gemiddeld 25,9 jaar is wanneer ze haar geliefde ontmoet en een man loopt zijn ware gemiddeld op 27,8-jarige leeftijd tegen het lijf.

Verder lezen? Bekijk dan ook: 

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Metro | Beeld: Pexels