Zó weinig mensen hebben seks tijdens hun huwelijksnacht…

De nacht verloopt vaak minder spannend dan gedacht

Wie denkt aan ‘de grote dag’ denkt natuurlijk ook aan de huwelijksnacht, want tijdens die nacht moeten de vonken er toch wel echt vanaf spatten. Uit het Nationaal Trouwonderzoek blijkt echter dat deze nacht bij veel pasgetrouwde stellen toch minder eh, spannend verloopt dan verwacht. 

Maar liefst vijftig procent van de ondervraagden gaf aan tijdens de huwelijksnacht geen seks te hebben gehad.

Huwelijksnacht
Wie de huwelijksnacht nog moet beleven en verwacht dat er tijdens deze nacht een heleboel actie gaat plaatsvinden, moet zijn verwachtingen hierover misschien een klein beetje bijstellen. Dit zeggen de onderzoekers van het Nationaal Trouwonderzoek 2017, die 1917 mensen ondervroegen die vorig jaar in het huwelijksbootje stapten. Want wat bleek; maar liefst vijftig procent van de ondervraagden zegt geen seks te hebben gehad tijdens de huwelijksnacht.

Te moe
De reden is eigenlijk heel erg simpel: veruit de meeste mensen waren na de drukke dag ‘te moe’ of ‘heel erg dronken’ en wilden eigenlijk alleen maar slapen. En al had de een er wel zin in, dan gaven de respondenten aan dat hun partner te veel gedronken had of te moe was. Niet zo gek ook: een gemiddelde huwelijksdag duurt lang en is enorm emotioneel. Tel daar de nodige glazen alcohol bij op en je hebt als je die trouwjurk uitdoet alleen nog maar zin om in bed te ploffen. En om te slapen dus.

Lees ook: ‘Wil je een sprookjeshuwelijk in Disneyland? Zóveel kost het…

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Huffington Post