1 op de 10 mensen neemt dit item mee naar een hotelkamer

hotelkamer

Wist je dat één op de tien mensen dit ene ding meeneemt?

Iedereen kent het wel: je gaat op vakantie en je moet je koffer inpakken. Inpakstress! Toch nog even een extra paar schoenen meenemen en toch nog even dat ene nieuwe jurkje dat je vorige week kocht in je koffer proppen. Je bent altijd bang dat je te weinig meeneemt. Maar weet je wel dat één op de tien mensen dit item ook in hun koffer stopt?

Is dit ook iets wat jij meeneemt?

Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Uit een onderzoek van QS Supplies onder 1008 mensen blijkt dat één op de tien mensen naast hun kleding, schoenen en toilettas ook beddengoed meeneemt in hun koffer, uit angst voor bacteriën. Dat is 10 procent van iedereen die je tegenkomt op jouw vakantieadres! En dat is niet alles, uit het onderzoek bleek ook dat 5,9 procent van de mensen eigen bestek meeneemt naar een restaurant. Dit betekent dat één op de zestien mensen die in een restaurant zitten te eten, eigen bestek heeft meegebracht.

Wit beddengoed

Emma Hooten, styliste bij Tielle Love Luxury, legt uit aan Red waarom hotels altijd wit beddengoed gebruiken. Ze vertelt dat gekleurd beddengoed het niet zo lang in een hotelkamer vol zal houden omdat dit snel vervaagt door het vele wassen. Het beddengoed lijkt daardoor snel oud. Hotels kiezen daarom voor een kleur die tijdloos is en niet vervaagt: wit.

Voordeel of nadeel?

Maar is het nou een voordeel of een nadeel dat je je beddengoed zelf meeneemt? Voor je koffer is het zeker een nadeel, want beddengoed neemt ontzettend veel plek in. Zo heb je veel minder ruimte over voor kleding of voor souvenirs op de terugweg. Ook moet je er toch niet aan denken om op vakantie je bed op te moeten maken? Aan de andere kant kan het natuurlijk ook een voordeel zijn. Ook al is het je misschien niet eens om de bacteriën te doen, je hebt dan toch iets van jezelf bij je.

Wat denk jij? Ga jij je eigen beddengoed meenemen op vakantie of laat je het lekker thuis?

Ben je benieuwd naar de rest van het onderzoek van QS Supplies? Klik dan hier.

Lees ook: Deze ‘kleine’ accessoires trend gaan we dit najaar heel veel zien

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest.

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pexels