Chaos in huis? 10 makkelijke manieren om georganiseerder te worden

manieren georganiseerd

Ook wanneer je geen zeeën van tijd hebt

De zolder herorganiseren of de garage eens goed uitruimen. Heerlijke klusjes… als ze klaar zijn dan. Helaas gaat daar bloed, zweet en tranen én heel veel tijd in zitten. Soms heb je die tijd gewoon niet. Toch hoeft je huis dan zeker geen bende te zijn. Met deze tien tips heb jij een heel georganiseerd huis (met misschien nog wat rommel in de garage). 

1. Ga eens door je handtassen heen

Bonnetjes, lippenbalsems, tissues, elastiekjes, maandverband, tampons, handspiegels, muntgeld, cadeaubonnen, haarspeldjes, oordopjes. Je vindt het allemaal in de handtas van een gemiddelde vrouw. Oké, in ieder geval in onze tassen. Please, laat ons niet de enigen zijn. Anyway, het mag duidelijk zijn dat er zich flink wat rommel ophoopt in je handtas. Het is daarom een goed idee die eens uit te ruimen. Leg een handdoek op de grond en leeg je tas(sen) hierop uit. Maak je tas schoon met een babydoekje en vul ‘m met de dingen die je écht nodig hebt (nee, geen drie lippenbalsems).

2. Maak al je post open

Ligt die stapel folders bij jou ook al een tijdje stof te vangen op de keukentafel of het aanrecht? Dan is het een goed idee om die eens door te nemen en daarna bij het oud papier te gooien. Hetzelfde geldt voor al die brieven die nog ongeopend op tafel liggen.

3. Ruim je auto op

Ligt jouw auto ook vol met lege plastic flesjes, verfrommelde bonnetjes en wie weet wat nog meer? Tijd om die rommel eens op te ruimen. Heb je wat extra tijd? Pak dan ook de stofzuiger er eens bij.

4. Organiseer je bestekla

Het begint altijd zo netjes: lepels bij de lepels, vorken bij de vorken en messen bij de messen. Toch ligt binnen mum van tijd alles door elkaar. Haal alles uit de la en maak deze even goed schoon. Leg daarna alles weer terug op zijn plekje.

5. Maak je koelkast schoon

Nog te vaak komen we dingen in onze koelkast tegen die al een week over datum zijn. Daarom is het een goed idee om wekelijks de koelkast schoon te maken. Gooi weg wat over datum is, leg de dingen die nog een paar dagen goed zijn vooraan en schrijf direct op wat je nog van de supermarkt nodig hebt.

Meer tips? Lees ze op de volgende pagina.

Pagina 1/2