Met deze 10 tips ga je de verveling in huis tegen

tips verveling huis

Dit kan je doen tegen die oneindige verveling thuis

Veel Nederlanders zijn verplicht om thuis te blijven om zo de verspreiding van het coronavirus te beperken. Ben jij een van die Nederlanders en merk jij dat de muren nu al op je af te komen? Dan is er genoeg te doen om de verveling tegen te gaan en jezelf bezig te houden. Wij sommen tien tips voor je op om verveling in huis tegen te gaan.

Blijf fit en gezond

Ondanks dat we aan huis gekluisterd zijn, hoeft dit niet te betekenen dat we er een ongezonde levensstijl op na houden. Tegenwoordig zijn er online veel workoutvideo’s te vinden die je thuis voor de buis gemakkelijk kan uitvoeren. Wil je liever even de deur uit en je hoofd leegmaken? Ga dan een rondje hardlopen of een stuk wandelen. Hiermee zal je zowel je lichaam als je geest gezond houden.

Houd een spa dag thuis

Een dagje naar de sauna zit er even niet meer in. Maar waarom houd je niet gewoon een ontspannend spa dagje thuis? Neem een lekkere douche, doe een maskertje op, geef jezelf een mani- en pedicure en je zal weer stralen als nooit tevoren!

Ruim de kastjes op

Iets waar je nu alle tijd voor hebt is om al die uitgestelde huishoudklusjes in huis aan te pakken. Begin eens met het uitruimen van je keuken- en voorraadkasten. Maak de kasten van binnen goed schoon, bekijk wat je nog in huis hebt en vul eventueel aan met wat hoognodige boodschappen. Probeer dan ook om zoveel mogelijk etenswaren uit de kasten te gebruiken om lekkere maaltijden op tafel te toveren.

Bak een taart of cake

Kom je na het uitruimen van je keukenkastjes tal van ingrediënten tegen om een lekkere taart of cake te bakken? Duik de keuken in en bak eens iets lekkers! Een goede beloning om vervolgens op de bank met een film of serie op te peuzelen.

Schoon je telefoon op

Nog een klusje waar je nu alle tijd voor hebt: je telefoon opschonen. Grote kans dat je fotoalbum vol staat met duizenden foto’s. Allemaal leuk en aardig, maar er staan waarschijnlijk ook een hoop onnodige foto’s tussen. Bewaar de leukste foto’s en sla ze direct op in de cloud of zet ze op je computer. Op deze manier weet je zeker dat al je dierbare foto’s goed bewaard blijven.

Update je CV

Misschien niet het allerleukste klusje, maar wel iets waar je nu alle tijd voor hebt: je CV updaten. Door dit nu te doen, bespaar je jezelf een hoop tijd en moeite voor wanneer het écht een keer nodig is om je werkervaringen aan te passen op je CV.

Ruim je kledingkast uit

Net als je keukenkastjes verdient ook je kledingkast een grote opruimbeurt. Bekijk welke kleding er allemaal in de kast ligt en haal kleding die je langer dan een jaar niet gedragen hebt uit de kast. Sorteer de kleding, stop het in een tas en doneer waar mogelijk naar bijvoorbeeld Het Leger des Heils.

Speel ouderwetse bordspelletjes

Liggen die ouderwetse bordspellen stof te happen in de kast? Dan is dit de tijd om ze weer eens tevoorschijn te halen! Een traditioneel potje Ganzenbord of Mens Erger je Niet kan een hoop doen om de verveling te doorbreken.

Lees een boek

Heb je thuis een kast vol met boeken staan, maar kom je nooit aan het lezen van deze boeken toe? Dan is dit de tijd om hier mee te beginnen. Maak van te voren een top drie van de boeken die je het liefst nog wil lezen en ga ervoor!

Houd een filmavond

Een laatste tip tegen verveling die natuurlijk niet mag ontbreken: het kijken van films en series. Maak hier eens iets bijzonders van en tover je woonkamer om tot een bioscoop. Leg kussens en dekens op de grond, zorg dat de snacks paraat staan, dim de lichten en geniet van een heerlijke filmavond.

Lees ook: Met deze workoutvideo’s sport je gemakkelijk thuis

Beeld: Unsplash