11 verrassende dingen die je kunt schoonmaken met een kledingstomer

schoonmaken kledingstomer

Het apparaat is veelzijdiger dan je zou verwachten

Een kledingstomer is ideaal om kreukels en muffe geurtjes uit kleding te verwijderen. Maar je kunt er zoveel meer mee dan alleen kleding stomen. Het apparaat is namelijk ook ideaal voor het schoonmaken van allerlei dingen in én om huis. Ja echt, schoonmaken! Wij zetten alvast 11 dingen voor je op een rijtje.

1. Vet en aangebakken voedsel

Je kunt een vette kookplaat en aangebakken voedsel(resten) in een pan gemakkelijk schoonmaken met een kledingstomer. Richt het mondstuk van de kledingstomer op de vette pan of kookplaat, om het aangekoekte voedsel los te maken. Vervolgens veeg je de pan en kookplaat gemakkelijk schoon met een doekje. Dit werkt het beste bij een glazen kookplaat, en het is ook nog eens beter voor het materiaal dan een schuursponsje.

2. Vaste oppervlakken

De kledingstomer is ook ideaal om vaste oppervlakken zoals werkbladen, handvaten van apparaten, toiletten en gootstenen te ontsmetten. Op die manier zijn chemische schoonmaakmiddeltjes helemaal niet meer nodig!

3. Vriezer ontdooien

Eens in de zoveel tijd moet je eraan geloven: de vriezer ontdooien en schoonmaken. Het kan een tijdrovend klusje zijn, want zie al dat ijs er maar eens uit te krijgen. Gelukkig is daar de kledingstomer! Het apparaat kan helpen om de vriezer sneller te ontdooien.

4. Stickers en behang

Een kledingstomer verricht wonderen bij het verwijderen van stickers en etiketten van glazen potten. Maar ook behang van de muren afhalen gaat een stuk sneller met een kledingstomer. Door de hitte van het apparaat smelt de lijm, waardoor het makkelijker loslaat. Wees wel voorzichtig bij alles dat van spaanplaat is gemaakt en met ongeverfde oppervlakken.

5. Gordijnen en beddengoed

Waarschijnlijk heb je de kledingstomer al eens gebruikt om gordijnen of beddengoed glad te strijken. Maar de stoom doet veel meer dan alleen het gladstrijken, het helpt ook om muffe geurtjes, stof en bacteriën te verwijderen. Als iemand ziek is geweest en veel tijd op de bank of bed heeft doorgebracht, kun je in een mum van tijd de omgeving ontsmetten met behulp van de kledingstomer.

Benieuwd naar nog vijf dingen die je met een kledingstomer kun schoonmaken? Lees dan verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2