‘Mijn 28-jarige dochter is boos dat ik opnieuw vader word’

vader dochter

De 62-jarige man zei in het bijzijn van zijn dochter tegen zijn zwangere vrouw dat hij nu écht klaar was voor kinderen

Harold* (62) is inmiddels een jaar getrouwd met zijn 30-jarige vrouw Heleen. Uit een vorig huwelijk heeft hij twee kinderen: een zoon van 33 jaar en een dochter van 28 jaar. Harold was dan ook niet van plan om meer kinderen te krijgen, maar toch gebeurde dit. In het bijzijn van Harolds kinderen vertelde Heleen dat ze in verwachting was. Tot grote shock van Harolds dochter…

Zwanger

Harold merkte al een paar weken op dat zijn vrouw Heleen zich raar gedroeg. “Ze was vaak misselijk en was steeds erg moe”, vertelt de man op het forum Reddit. Op een dag gingen hij en zijn vrouw op bezoek bij zijn dochter en haar vriend, die recentelijk samen zijn gaan wonen. “Mijn vrouw stond de hele tijd op scherp. Op een gegeven moment flapte ze eruit dat ze zwanger was.”

Onverwacht, maar niet ongewenst

“Ze zag er heel ongerust uit nadat ze het nieuws had verteld, dus ik vroeg waarom ze het als slecht nieuws behandelde”, vertelt Harold. Heleen zei hierop dat ze niet wist of hij er blij mee zou zijn, omdat hij altijd heeft gezegd niet meer kinderen te willen. “Ik vertelde haar dat het onverwacht was, maar zeker niet ongewenst. De laatste tijd ben ik kinderen steeds meer gaan waarderen, op een manier die ik niet kon toen ik jonger was en constant aan het werk was.”

Gelukkigste kind

Harold zei tegen zijn vrouw dat hij nu veel minder aan het werk is en dus veel meer vrije tijd heeft. “Ik vertelde haar dat ik zoveel zin had om die tijd aan ons kind te besteden en dat ik er alles aan zou doen om van ons kind het gelukkigste kind met het gelukkigste gezin te maken”, laat de man weten. Op dat moment hoorde hij zijn dochter snuiven. “Toen ik haar vroeg wat er mis was, zei ze ‘gefeliciteerd’ en moest ze keihard huilen”, vertelt Harold. Ze stoof de kamer uit.

Geen medelijden

Harold ging zijn dochter achterna. “‘Fijn dat je het eindelijk wat rustiger aandoet voor je kind, pap”, zei ze tegen mij. ‘Jammer dat je dat niet 25 jaar geleden kon doen.’ Ik vertelde haar dat ik dat zei om mijn vrouw een goed gevoel te geven”, aldus de man. Hij had dan ook geen medelijden met zijn dochter. “Ik zei haar dat ze niet hoefde te huilen en te schreeuwen, omdat dit niet over haar ging. Het ging erom de vrouw van wie ik houd te laten weten dat ik er helemaal ben voor haar en ons toekomstige kind.”

Van zijn fouten geleerd

Dit viel niet in goede aarde bij Harolds dochter. “Ze keek me woedend aan en zei: ‘Ja, dit gaat over een kind dat een relaxte en betrokken vader en een gelukkige moeder gaat krijgen, omdat zijn vader nu van zijn fouten heeft geleerd.'” In plaats van in gesprek te gaan met zijn dochter, besloot Harold om ervandoor te gaan met zijn vrouw. “Ik wist dat we op dat moment niet welkom waren. Is het nou echt zo verkeerd van mij dat ik van plan ben een geweldige vader te worden voor mijn derde kind?”, vraagt de man zich af op het forum. Ben jij het eens met Harold of snap je de reactie van zijn dochter wel?

*Harold en Heleen zijn niet de echte namen van de man en vrouw. De man deed zijn verhaal op het forum onder de naam throwawaylivsosk.

Lees ook: Vader vraagt: hoe spreken kinderen hun bonuspapa of -mama aan?

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Yerling Villalobos