Als je dit doet vinden mensen je binnen 4 seconden aardig

Zo kan het niet meer mis gaan!

Het kan soms best lastig zijn om een goede eerste indruk te maken. Je wilt natuurlijk dat mensen je gelijk leuk vinden en dat is best een uitdaging. Nicolas Bootman schreef een boek over hoe je mensen je leuk kon laten vinden en daarin geeft hij tips die we eigenlijk allemaal zouden moeten weten. Bij de eerste ontmoeting zijn er bijvoorbeeld een aantal stappen die je kunt volgen, zodat mensen gelijk een goede indruk van je hebben. 

Het hoeft niet moeilijk te zijn.

Houding

Het allerbelangrijkste is om te denken om je uitstraling. Dit stukje is essentieel voor een goede eerste indruk. Sta altijd met je hart naar je gesprekspartner, dus ga niet schuin staan en doe je armen ook niet over elkaar. Dit kan heel vijandig overkomen en je gesprekspartner kan zich wat geïntimideerd voelen.

Oogcontact

Het is hierbij niet de bedoeling dat je obsessief in iemands ogen gaat staren, want dat werkt averechts. Toch is het wel belangrijk dat je iemand aankijkt als diegene tegen je praat. Dit komt geïnteresseerd over en wordt door anderen als prettig ervaren.

Glimlachen

Als je als eerste glimlacht vinden mensen sneller dat je een vriendelijk persoon bent. Je hoeft niet de hele tijd een grijns op je gezicht te laten staan, want dat gaan je kaakspieren echt niet leuk vinden, maar een glimlach als je iemand ontmoet doet wonderen.

Groeten

Zorg dat je altijd iets zegt voordat je iemand de hand schudt. Dit komt fijner over. Geef vervolgens een stevige handdruk en herhaal de naam van degene die je een hand geeft. Iets in de trant van: ‘Leuk je te ontmoeten, Jan!’ Het is voor jezelf een geheugensteuntje en een bewijs dat je daadwerkelijk interesse toont in de naam van de ander.

Buig voorover

Ga tijdens een gesprek niet achterover leunen dit komt onbedoeld wat ongeïnteresseerd over. Buig dus naar voren en doe je armen niet over elkaar. Dit zorgt voor een open en geïnteresseerde houding.

Lees ook: Je verkoopt je huis veel sneller als je voordeur deze kleur heeft

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Business Insider | Beeld: pxhere