Alle ballen verzamelen: dit zijn de 5 trendkleuren voor kerst dit jaar

trendkleuren kerst

Welke kleur krijgt jouw kerstboom dit jaar?

Met nog zo’n anderhalve maand te gaan tot kerst, begint het langzamerhand te kriebelen. De eerste mensen hebben de kerstboom al opgetuigd en hun huis in kerstsferen gebracht met gezellige lichtjes. Anderen wachten liever nog een paar weken. Hoe dan ook, het is leuk om alvast na te denken hoe jij je huis dit jaar gezellig maakt voor de feestdagen. Kun jij nog wel wat inspiratie gebruiken? Dít worden de trendkleuren deze kerst. 

1. Traditioneel

Het ziet er niet naar uit dat we dit jaar kerst kunnen vieren met de hele familie. Des te meer zijn we op zoek naar gezelligheid en warmte, daarom gaan we deze winter massaal op de traditionele toer. Kleuren als rood, groen en wit zorgen voor het ultieme kerstgevoel en daarom zullen deze kleuren populair worden dit jaar.

2. Aardetinten

Wat we dit jaar ook veel zullen zien, zijn aardetinten. Ideaal voor mensen die niet van felle kleuren houden, en wat meer rust in huis willen. Denk aan bruin, beige en terracotta. Wil je toch een uitstapje maken? Dan kun je er wit of oranje details aan toevoegen. Met een aantal glimmende gouden of koperen elementen maak je het geheel helemaal feestelijk!

3. Retro 

Een geheel nieuwe trend is retro glamour, voor iedereen die een glamoureuze kerst wil nabootsen in huis. Vervang de glazen kerstballen voor een fluwelen exemplaar, voeg veertjes en andere zachte versieringen toe en vergeet ook zeker de glitters en pailletten niet. Het kleurenpallet bestaat uit zachtroze, paars, smaragdgroen en een portie koper.

4. Winters

We dromen elk jaar weer van een witte kerst. Maar ja, als moeder natuur niet voor een witte kerst zorgt, dan moet je het gewoon zelf doen! Met deze trend haal je een winters wit gevoel in huis. Gebruik schapenvachtjes, sneeuwpoeder, witte kerstdecoratie en – natuurlijk – een wit versierde kerstboom.

5. Ijzig

Ijzige kleuren als lichtblauw, wit en zilver zijn helemaal on trend dit jaar. Het geeft je huis een gezellige wintersfeer. Wil je wat meer warmte? Voeg dan her en der wat bruine of koperen accenten toe en kies voor warme kerstlichtjes. Met een goede balans van warme en koele kleuren, creëer je veel gezelligheid.

Lees ook: Lezeressen vertellen over de karigste kerstpakketten die ze ooit kregen

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash