Dít zijn de 6 dingen die mensen met een opgeruimd huis altijd doen

Zó ziet jouw huis er altijd opgeruimd uit!

Je hebt van die mensen die altijd een schoon en opgeruimd huis lijken te hebben, hoe druk hun leven ook is. Wij zijn jaloers, want als wij opruimen lijkt het vijf minuten later alweer een grote bende te zijn. Hoe kan dit toch en hoe kunnen we ervoor zorgen dat ons huis altijd opgeruimd lijkt? 

Dit zijn zes dingen die mensen met een opgeruimd huis altijd doen.

1. Bed opmaken
Mensen met een opgeruimd huis maken iedere ochtend al een goede start wanneer ze hun bed opmaken. Wanneer je dit iedere ochtend doet, lijkt je slaapkamer altijd netjes en opgeruimd. Ook is het ‘s avonds des te lekkerder om in een opgemaakt bedje te stappen.

2. Afwas opruimen
Of je nu een vaatwasser hebt of iedere dag ouderwets met de hand de afwas moet doen, het is belangrijk om de gedane vaat meteen op te bergen. Het liefste iedere avond; zo word je in de ochtend wakker met een opgeruimde keuken.

3. Gebruik mandjes
Iedereen heeft van die rommel die altijd in een la of ergens in een kast belandt. Het maakt dat je huis er eigenlijk altijd rommelig uitziet. Beter is het om leuke mandjes te kopen en deze op verschillende plekken in huis neer te zetten. Gooi hier je spullen in en je zult zien dat je huis er een stuk opgeruimder uitziet.

4. Meteen opruimen
Ook al vond je het vroeger verschrikkelijk als je alles meteen moest opruimen; je moeder had wel een punt. Heb je gedoucht? Doe dan je kleding en handdoek in de wasmand. Gekookt? Werk de vuile vaat meteen weg. Wasje gedraaid? Berg de schone was meteen op. Scheelt je weer een heleboel ergernissen.

5. Plannen
De avond van tevoren je outfit uitzoeken voor de volgende dag scheelt je een heleboel stress en rommel: je hoeft de volgende ochtend niet al je kleding uit de kast te trekken die toch weer op de grond belandt.

6. Stop met uitstellen
De was? Die doe ik morgen wel. De afwas? Die doe ik wel na de film. Iedereen weet dat van uitstel afstel komt. Door dingen meteen aan te pakken en op te ruimen heb je én een opgeruimd huis én een opgeruimd hoofd. Win-win dus!

Lees ook: Déze schoonmaakfouten maken je huis juist viezer!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Elle | Beeld: Pexels