8 eigenschappen waar een écht goede vriendin aan voldoet 

eigenschappen goede vriendin

Hoeveel kun jij er afvinken?

Vriendinnen zijn ontzettend belangrijk. Waarschijnlijk kun jij alles bespreken met je vriendinnen en beleven jullie samen de leukste en gekste avonturen. Maar wist je dat bepaalde eigenschappen ervoor zorgen jij dat een écht goede vriendin bent en ook zo gezien wordt? Als je de volgende acht eigenschappen kunt afvinken, ben jij heel goed bezig. Enne, voldoe je nog niet aan alle punten? Dan weet je in ieder geval hoe je een nóg betere vriendin wordt. 

1. Goed luisteren

Luisteren is een hele belangrijke eigenschap. Het is natuurlijk hartstikke gezellig om urenlang te kletsen met je beste vriendin. Maar probeer ook eens goed te luisteren. Als je goed luistert, hoor je pas echt wat er gezegd wordt en kun jij je vriendin de allerbeste adviezen geven. 

2. Regelmatig contact houden  

Goede vriendinnen hebben regelmatig contact met elkaar. Vrouwen die zomaar een maand van de radar verdwijnen en weer opduiken als het hen uitkomt, daar heb je niks aan. Het is belangrijk om regelmatig contact te zoeken en interesses te tonen als je een vriendschap wilt onderhouden. Natuurlijk hoef je niet iedere dag een appje te sturen of te videobellen, er is altijd nog een gulden middenweg. 

3. Er voor elkaar zijn 

Met de huidige coronamaatregelen kunnen jullie misschien niet zo vaak bij elkaar zijn als ‘vroeger’. Toch is het, vooral met deze afstand, belangrijk om er voor elkaar te zijn in goede én slechte tijden. Bel, app of FaceTime je vriendin ook als het leven een keer iets minder leuk is. Dan ben je pas een goede vriendin! 

4. Elkaar accepteren

Accepteer je vriendin voor wie ze is. Niemand is perfect en niemand houdt ervan om veroordeeltd te worden. En al helemaal niet door een van je beste vriendinnen natuurlijk… Het klinkt voor jou misschien heel logisch (dat is alleen maar goed!), maar dit is toch erg belangrijk. 

5. Spontane acties

Als een van je vriendinnen jarig is, kun je haar natuurlijk via een appje of op Facebook feliciteren. Veel leuker is het als je een kaartje stuurt of spontaan langskomt met taart. Het zijn de kleine dingen die het doen. En zeg nou zelf, zo’n spontane actie is hartstikke leuk en kost weinig moeite.

6. Toon interesse

Toon regelmatig interesse in het leven van je vriendin. Hoe was haar dag, wat gaat ze dit weekend doen en zijn er nog spannende ontwikkelingen in haar liefdesleven? Als goede vriendin wil jij natuurlijk van alle ins en outs op de hoogte zijn! 

7. Oprecht gunnen

Gun je vriendin dingen. Heeft ze een leuke nieuwe baan bemachtigd, heeft ze de liefde van haar leven gevonden of gaat ze voor de derde keer dat jaar op vakantie? Wees oprecht blij voor haar. Een tikkeltje (gezonde) jaloezie is niet erg, het is zelfs vrij logisch. Maar als je je beste vriendin dit gelukt niet gunt, wie dan wel? 

8. Onvoorwaardelijke steun

Steun je vriendin in alles wat ze doet. Wat ze ook bedenkt of wat haar doelen ook zijn, jij steunt je vriendin onvoorwaardelijk. Daar zijn vriendinnen voor, toch? 

Lees ook: Vrouw vertelt: ’Ik heb ontdekt dat mijn vriend op een dating-app zit’

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels, Daria Shevtsova