9 kledingadviezen van de stylisten

kleding

6. Draag de juiste kleuren

We hebben allemaal waarschijnlijk wel een kleur die we het meest dragen, maar heb je je weleens afgevraagd welke kleur het beste bij je past? “De verkeerde kleur dragen kan ervoor zorgen dat je niet vlot voor de dag komt, maar veel mensen weten niet wat hun beste kleur is”, vertelt Keren. “Veel mensen zien er beter uit in warme of juist koele tinten. Je kunt er makkelijk achterkomen door een zilver sierraad en een gouden sierraad te dragen. Kijk kritisch naar welke kleur het beste bij je past. Als zilver je beter staat, staan koelere tinten je beter en als goud je mooier staat kun je beter voor warmere tinten gaan.”

7. Neem altijd een paraplu mee

Je kunt er nog zo tiptop in orde uitzien, maar als het gaat regenen en je kleding nat wordt, is je look snel verpest. “Hoe de dag ook begint, het kan altijd een keer gaan regenen en natte kleding staat niet mooi, vertelt hoofdredacteur van Good Housekeeping Gaby Huddart. De tip van stylisten: doe altijd een kleine paraplu in je handtas.

8. Bewaar ‘speciale’ items niet alleen voor avonden

Iets waar we ons ook weleens schuldig aan maken is die prachtige jurk alleen dragen naar speciale gelegenheden. Grote kans dat je je favoriete item daarom bijna nooit draagt! “Bewaar die ene jurk niet alleen voor een feestje, maar draag het ook gewoon naar je werk of in het weekend. Draag een spijkerjasje over je jurk of draag andere items die je jurkje een stoerdere look geven”, vertelt Good Housekeeping Fashion Director Amanda Marcantonio.

9. Maak je geen zorgen over trends

Velen willen stylish voor de dag komen, maar focus je niet op die ene trend. “Doe niet zomaar een item weg, omdat het niet meer in de mode is. Dit is in mijn ogen een van de grootste modefouten die iemand kan maken. Trends komen en gaan, maar de manier hoe jij je voelt in een bepaald item blijft hetzelfde. Als jij je ergens goed in voelt: bewaren!”, zegt Cyrine.

Pagina 2/2

Lees ook: Met deze 5 tips gaan je beha’s een stuk langer mee!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Unsplash, Pexels