9x waar je een haardroger óók voor kunt gebruiken

Haardroger

Je kunt er veel meer mee dan alleen je haar drogen!

Je lokken aan de lucht laten drogen na een douchebeurt: de een zweert erbij, de ander grijpt liever naar de föhn. Echter kun je je föhn niet alleen gebruiken om je haar mee te drogen, maar is-ie voor nog veel meer dingen erg handig! We zetten een aantal trucjes voor je op een rijtje.

  • Vuur aanwakkeren

Met een föhn droog je niet alleen je haar, maar maak je ook een vuurtje! Ja, echt… Wanneer je bijvoorbeeld een barbecue op kolen gebruikt, kan het zo zijn dat deze op een gegeven moment niet helemaal meer goed gloeit. Zet je haardroger erop en het vuur zal binnen no time weer aanwakkeren. Daarnaast kun je nat hout ook prima drogen met je föhn.

  • Nagellak drogen

Zit jij ook altijd te wapperen met je handen nadat je je nagels hebt gelakt? Pak gewoon je haardroger erbij en je nagellak zal zo opgedroogd zijn. Scheelt een hoop tijd!

  • Taart laten glanzen

Dit trucje leverde bij ons ook enige verbazing op, maar het werkt wel degelijk! Als je een taart met glazuur maakt, werkt het goed om hier met de haardroger overheen te gaan. Zo voorkom je dat je glazuur dof opdroogt en laat je de taart juist glanzen.

  • Stickers verwijderen

Een sticker van bijvoorbeeld nieuw servies verwijderen is soms nog een hele klus. Vaak wil je sticker er niet in een keer af en zit je al gauw tien minuten te peuteren. Als je er even met de haardroger overheen gaat, zal de sticker al snel loslaten. Thank us later!

  • Brillenpootjes buigen

Een goedkope leesbril begint vaak op den duur pijn te doen achter de oren. Met een föhn kun je de pootjes warm maken, waardoor het kunststof zacht wordt, en je deze dus kunt buigen.

  • Schroeven losdraaien

Voor de klussers onder ons is dit trucje ideaal. Wanneer het je niet lukt om een schroef los te krijgen, kan het helpen om deze met de haardroger warm te maken. Door de warmte zul je hem gemakkelijk kunnen losdraaien.

  • Diepvries ontdooien

Eens in de zoveel tijd is het weer zover: je moet de diepvries ontdooien. Dit kan een behoorlijke klus zijn en heel wat tijd in beslag nemen. Maar als je een haardroger gebruikt om het ijs te smelten, scheelt het je heel wat tijd!

  • Strijken

Kleding strijken met een haardroger kan niet, maar je kunt wel een kleine kreuk verwijderen door erop te blazen met de föhn. Handige truc voor als je haast hebt!

  • Waskrijt verwijderen

Hebben je kids per ongeluk je meubilair met waskrijt bekrast? Geen zorgen. Blaas erop met de haardroger en als het waskrijt warm wordt, zal het makkelijk te verwijderen zijn.

Lees ook: Oeps! 5 vieze gewoontes waar iedereen schuldig aan is

Bron: Margriet | Beeld: Pexels