Ben jij aan het einde van de middag ook altijd zo moe? Hier komt het door!

Met deze tips heb je nooit meer last van een middagdip!

Je ogen worden zwaar, je begint meer te gapen en je kan je minder goed concentreren. Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens last van een middagdipje. Vaak gebeurt dit aan het einde van de dag, rond een uur of drie. Maar hoe kan het nou dat je vaak op dit tijdstip ineens zo moe bent? Eigenlijk is de reden hiervan vrij logisch.

Hoe erg je middagdip is heeft te maken met hoeveel slaap je als persoon nodig hebt.

Biologische klok
Het ritme dat je lichaam aangeeft hoe moe je je voelt wordt aangestuurd door je biologische klok. In dit ritme begin je je (als het goed is) s’avonds moe te voelen en word je in de ochtend fris en fruitig wakker. Maar wat vaak gebeurt is dat het ritme zijn ‘dieptepunt’ bereikt tegen het einde van de dag. Je concentratie gaat achteruit en nieuwe informatie verwerken gaat ineens een stuk moeizamer.

Powernap
Er zijn verschillende tips die je kunnen helpen om uit een middagdip te komen. Het beste werkt om in de middag een korte powernap te doen van maximaal 30 minuten. Op deze manier geef je je hersenen even de rust die het nodig heeft om alle informatie te verwerken. Jammer genoeg heeft niet iedereen de gelegenheid om bijvoorbeeld op het werk een korte powernap te doen, maar gelukkig werken de volgende tips ook erg goed tegen een middagdip:

  1. Energierijke eiwitten
    Het is beter om tijdens de lunch te kiezen voor bijvoorbeeld een tonijnsalade in plaats van een broodje met tonijn. Een salade bevat veel meer voedingsstoffen dan brood waardoor je een middagdip later op de dag voorkomt.
  2. Pepermuntolie
    Zorg dat je naast je bureau een flesje pepermuntolie hebt staan. Deze olie staat namelijk bekend om zijn energiegevende werking. Drup een paar druppels olie op je handen, wrijf je handen stevig samen en hou je handen tegen je gezicht. Pas op: vermijdt de olie rondom je ogen, dit kan namelijk voor irritatie zorgen.
  3. Pure chocolade
    Dit vinden wij misschien nog wel één van de leukste tips, pure chocolade kan een middagdip verminderen. In tegenstelling tot melkchocolade, is pure chocolade echt een gezond voedingsmiddel. Dit komt met name door het hoge aantal gezonde vetten en antioxidanten dat het bevat én het zit boordevol vezels en magnesium. Tenslotte bevat pure chocolade een kleine hoeveelheid cafeïne en geeft het je een voldaan gevoel. Maar, eet niet gelijk een hele reep op, één blokje pure chocolade zou al genoeg moeten zijn om je middagdip te voorkomen.

Lees ook: De verwarming kan juist voor verkoudheid zorgen!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet| Beeld: Unsplash