Aanstaande vader: ‘Mijn vrouw en ik worden het niet eens over de babynaam’

babynaam

‘Mijn vrouw wil onze dochter per se Emily noemen, maar ik haat die naam’

Rudy* en zijn vrouw Sara verwachten binnenkort hun tweede kindje. Ze weten inmiddels dat het een meisje wordt, dus zijn ze nu volop aan het fantaseren over een babynaam. Sara heeft al jarenlang een meisjesnaam in gedachten, maar daar is Rudy het niet mee eens…

Meisjesnaam

“Mijn vrouw en ik verwachten ons tweede kindje, maar we stuiten op een probleem nu we nadenken over namen”, begint Rudy zijn verhaal op het forum Reddit. Het stel heeft al een zoontje, genaamd Finn. “Zijn naam kiezen was heel makkelijk. Het stond in de top 3 van mijn vrouw en ik vond het meteen leuk. Meisjesnamen zijn alleen moeilijker dan verwacht”, gaat hij verder. “Mijn vrouw heeft een duidelijke favoriet, zij wilde namelijk altijd al een Emily hebben”, aldus de aanstaande vader. “Ze vindt die naam al jaren geweldig, maar ik heb hem altijd al vreselijk gevonden.” Rudy weet niet waarom hij precies zo’n hekel heeft aan de naam. “Ik ken veel Emily’s en vond de naam altijd al overhyped. Eigenlijk wil ik gewoon zeggen dat ik de naam haat, maar uit beleefdheid richting mijn vrouw doe ik dat niet.”

Variatie op naam

Vanaf de allereerste keer dat Rudy en Sara het over meisjesnamen hebben gehad, was Sara voorstander van de naam Emily. Toch zei Rudy eerlijk dat hij het niet zag zitten. “Ze was meteen overstuur en vroeg me of er iets is dat mij van gedachten kon doen veranderen”, deelt hij. “Ik vertelde eerlijk dat die kans heel klein was.” Sara probeerde vervolgens een aantal variaties op de naam te pitchen. “Maar ook Amelia en Emilia vond ik niet leuk. Ik zei haar dat ik Amélie wel leuk vind, maar dat is ook echt de enige versie op deze babynaam. Vooral omdat de uitspraak heel ander is en niet klinkt als Emily”, legt Rudy uit.

Spellen en uitspreken

Sara is niet per se negatief over de naam Amélie, maar heeft wel een bezwaar. “Ze vindt het vervelend dat onze dochter dan altijd moet uitleggen hoe je haar naam spelt en uitspreekt, en dat begrijp ik”, geeft hij toe. “Maar ze vindt het vooral heel moeilijk om afstand te nemen van Emily. Ze blijft me vragen om uit te leggen wat ik niet leuk vind aan de naam, maar als ik dat uitleg raakt ze gefrustreerd. Ze noemt me koppig en vind het oneerlijk.” Op het forum vraagt de man of het erg is dat hij niet achter de babynaam Emily voor zijn dochter kan staan. Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum deelt de man zijn verhaal onder de naam Fantastic-Ideal-8449. 

Lees ook: Jolie vertelt: ‘Mijn schoonmoeder noemde me dik net nadat ik bevallen was’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels