Dit willen we: deze adventskalender bevat kaas in plaats van chocola

adventskalender
Voor de echte liefhebbers van kaas

Adventskalenders zijn al jarenlang hip. Vroeger bevatte zo’n kalender 24 chocolaatjes, één chocolaatje voor iedere dag. Langzamerhand kwamen daar allerlei variaties op, zoals een adventskalender met allerlei beautyproducten als make-up, crèmes of nagellak. Ook zijn er adventskalenders met drank. Aldi verkoopt bijvoorbeeld een kalender met allerlei wijntjes. Om iedereen tevreden te stellen heeft een Britse supermarkt een nieuwe soort kalender ontwikkeld: een adventskalender met kaas.

Wie moet dit hebben?

Kaas

Na chocola, make-up en wijn was er maar één logische vervolgstap: kaas. Deze kalender is ontwikkeld door een foodblogger uit Londen, genaamd Annem Hobson. Zij maakte een petitie aan om te kijken hoeveel animo er zou zijn voor een kaaskalender. Nou, animo was er zeker, dus in 2017 kwam de allereerste kaaskalender op de markt.

Kalender

De kalender kost tussen de 10 en 12 euro en bevat 24 individuele kaasjes. Er zitten zeven soorten kaas in: Jarlsberg, Applewood, Cheddar, Red Leicester, Wensleydale met cranberry’s, Edam en Wensleydale met gingerbread.

Te koop

Vorig jaar was de kalender alleen nog maar in het Verenigd Koninkrijk te koop, maar dit jaar hebben ze zich flink uitgebreid. Helaas voor ons zijn er nog steeds geen Nederlandse en Belgische supermarkten die meedoen, dus voor deze adventskalender moet je alsnog de grens over.

De kaaskalender is bij de volgende winkels te koop:

  • Verenigd Koninkrijk: Asda, Sainsbury’s en Booths
  • Verenigde staten: Target
  • Frankrijk: Carrefour
  • Denemarken: Co-op
  • Portugal: Continente

Nederland

Foodblogger Annem benadrukt dat ze enorm haar best heeft gedaan om de kalender in zoveel mogelijk landen aan te bieden. Helaas is het niet gelukt om het in alle landen in te laten kopen. Maar als het dit jaar een succes is, is er nog hoop op volgend jaar! Zou jij zo’n kalender kopen of houd je het liever bij chocola?

Lees ook: Trek de fles maar open: deze wijnsoort past het beste bij jouw sterrenbeeld

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan, Sowrongitsnom | Beeld: Videostill