Aha! Zo breng je jouw foundation het beste aan op je gezicht

foundation

Welke tool is het makkelijkst in gebruik voor jou?

Gebruik je een beautyblender, een kwast of toch je vingers? Er zijn verschillende manieren om je foundation aan te brengen. Maar wat is eigenlijk de beste manier om dit te doen? In dit artikel leggen we je uit wat de kenmerken en voordelen per tool zijn. 

Beautyblender

Als je graag een natuurlijk dekking wil, is het verstandig om gebruik te maken van een beautyblender. Een beautyblender is erg flexibel en vormt zich naar de vorm van je gezicht. Met het gebruik van deze make-up tool creëer je een prachtig resultaat zonder strepen. Het handige aan deze tool is dat je door de druppel vorm elk plekje van je gezicht kan raken. Daarnaast kun je de beautyblender zowel droog als nat gebruiken. Als je hem nat maakt absorbeert de beautyblender minder foundation, waardoor je minder foundation hoeft te gebruiken, handig toch?

Kwast

Door het gebruik van een kwast kun je jouw foundation egaal op je gezicht aanbrengen. Let wel, alleen als het een kwast is van de juiste kwaliteit. Zeker als je op bepaalde plekken van je gezicht wat meer dekking wil, is een kwast een goede optie. Een kwast geeft namelijk in de meeste gevallen meer dekking dan een beautyblender. Bij het gebruik van een kwast moet je wel opletten dat je met korte vegen je foundation aanbrengt. Als je dit niet doet kunnen er lange strepen op je gezicht ontstaan en dat is natuurlijk niet wat je wil.

Vingers

De goedkoopste optie: gebruik je vingers. Door het gebruik van je vingers kun je jouw foundation goed doseren, plus het is snel en makkelijk. Doordat je jouw vingers gebruikt bij het aanbrengen van je make-up, versmelt de foundation makkelijk met je huid waardoor dit een natuurlijke look geeft. Let wel goed op dat je niet teveel smeert! Je foundation kan er daardoor al snel ‘zwaar’ uitzien en daarnaast raakt je foundation ook sneller op.

Lees ook: Handig! Door deze TikTok-hack blijft je foundation de hele dag zitten

Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Linda.nl | Beeld: Pexels