Alleen nog maar een onderbroek dragen tijdens je ongesteldheid? Misschien is dit wel dé uitkomst!

ondergoed

Nog een voordeel; je hoeft nooit meer tampons of maandverband te kopen!

We komen er niet onderuit; de maandelijkse lasten van ongesteldheid. Het doet pijn, je voelt je oncomfortabel en bent bakken met geld kwijt om telkens weer tampons of maandverband te kopen. Veel is er niet aan te doen, maar misschien kan vanaf nu in ieder geval dat laatste puntje wel verholpen worden.  

Met deze onderbroeken zijn tampons en maandverband helemaal niet meer nodig.

Mensturatieondergoed
Niet langer dan een jaar geleden werd voor het eerst de onderbroek dat je kan dragen tijdens je ongesteldheid op de markt gebracht. In deze onderbroeken zitten verschillende lagen die het bloed absorberen, het vocht afvoeren en die bacteriën bestrijden. Er zijn verschillende soorten van die passen bij de hoeveelheid bloed dat geabsorbeerd kan worden. Bij de een kan er minder dan ongeveer een halve tampon in, bij de andere juist ongeveer twee tampons. De onderbroeken zijn vervolgens gewoon te wassen in de wasmachine.

Speciale technologie
De meest bekende merken voor deze onderbroeken zijn Thinx en Lunapanties. Volgens hen hoef je, dankzij de speciale technologie, je geen zorgen te maken voor het lekken van bloed of voor nare geurtjes. Daarnaast zijn de onderbroeken gemaakt van een speciale stof waardoor ze na het wassen ook nog eens extra snel opdrogen. Ze zijn online verkrijgbaar vanaf ongeveer €25, van hipster tot boxer. Bestel je ze toch liever van een Nederlandse site? Dan heeft bol.com ze sinds kort ook in het assortiment!

We made period-proof cotton, because Nana knows best (about cotton undies, at least) 👵🏼

Een bericht gedeeld door THINX (@shethinx) op

Online recensies
Maar goed, dit komt vanuit de merken zelf, maar werken deze onderbroeken ook echt? HLN speurde het internet af en kwam tal van recensies tegen van dit ondergoed, zowel in tekst- als videovorm. Over het algemeen waren de meesten redelijk positief, echter waren er ook een paar kanttekeningen. Veel vrouwen vinden het lastig omdat op sommige dagen de ongesteldheid erger is dan de andere dag. Daarom was het op de ‘heverige’ dagen vaak nog nodig om er alsnog een extra tampon of maandverband bij in te dragen. Daarnaast het dagelijks moeten verwisselen en wassen van deze onderbroeken bleek ook niet echt handig. Toch is het merendeel op internet meer positief dan negatief over de onderbroek.

Lees ook: Wauw! Zó zien deze celebrities eruit zonder make-up!

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Unsplash