Dit is de allervieste plek in je badkamer

badkamer

En het is niet je wc…

Velen hebben een vaste dag per week waarop ze alles even schoonmaken. De keuken wordt onder handen genomen, de stofzuiger gaat door het hele huis en alles wordt weer afgestoft. De volgende keer dat de badkamer weer aan de beurt is, moet je dit plekje niet vergeten schoon te maken.

Dit is de smerigste plek in de badkamer.

Schoonmaken

Als we de badkamer schoonmaken, boenen we het toilet grondig en halen we een doekje over verschillende plekken. Velen denken dat de wc de smerigste plek in de badkamer is, maar niets is minder waar. Uit een studie bleek namelijk dat de tandenborstelhouder een stuk smeriger is.

Studie

Een aantal wereldwijde organisaties voor volksgezondheid en veiligheid NSF International deed een studie naar ziektekiemen in huis. Voor de studie testten ze dertig oppervlakten op schimmels, bacteriën en gisten. Zes van de oppervlakten waren in de badkamer. Maar liefst 64 procent van de onderzochte tandenborstelhouders bevatte schimmels en gist. Terwijl dit percentage bij toiletbrillen veel lager lag (27 procent). De badkamerkraan werd als de een na vieste plek in de badkamer bestempeld.

Wij weten wel wat we de volgende keer iets beter schoonmaken…

Lees ook: Zoveel calorieën moet je dus verbranden om 1 kilo af te vallen 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Pexels