Amerikaanse vrouw laat na 30 jaar (!) haar nagels kort knippen 

nagels

De nagels waren inmiddels 733 centimeter lang 

Een Amerikaanse vrouw heeft maar liefst dertig jaar lang haar nagels laten groeien. We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar het blijkt echt te kunnen. Nadat ze een record heeft gevestigd en bijna geen dagelijkse dingen meer kan doen, vond de vrouw het tijd om haar nagels af te knippen. Alhoewel knippen, zo makkelijk ging dat niet… 

Record verbroken 

We hebben het over Ayanna Williams, afkomstig uit de Amerikaanse stad Texas. Zij liet maar liefst dertig jaar lang haar nagels groeien. Ayanna wilde hiermee een record verbreken en dat is haar gelukt. In 2017 belandde ze met haar nagels in het Guinness Book of Records. Ze mocht toen een lengte van maar liefst 576 centimeter noteren. Een hele prestatie!

Goed verzorgd 

Ayanna verzorgde haar nagels al die tijd hartstikke goed. Destijds vertelde ze in het recordboek al dat een manicure haar zo’n twintig uur kostte. Inmiddels zijn haar nagels veranderd in slierten van 733 centimeter en heeft ze drie tot vier potjes nagellak per keer nodig. Tja, je moet er iets voor over hebben, zullen we maar zeggen! Met zulke lange nagels wordt het dagelijkse leven er echter niet gemakkelijker op. Afwassen en het bed verschonen zijn enkele voorbeelden die voor Williams bijna onmogelijk waren geworden. Ze heeft dan ook een drastisch besluit genomen. 

Nagels afknippen 

De Amerikaanse besloot dat het tijd werd om afscheid te nemen van haar lange nagels. Begin jaren negentig heeft ze er voor het laatst zelf de schaar in gezet, iets dat dertig jaar later geen optie meer is. Voor zulke sterke nagels was dan ook elektrisch gereedschap nodig. Het was een emotioneel afscheid, maar achteraf is de vrouw vooral opgelucht. En de enorme lengte nagels die zijn afgeknipt? Die worden tentoongesteld in een museum in Florida. 

Niet de langste 

Williams heeft echter niet het record van de langste nagels ooit op haar naam staan. Die eer is voor Lee Redman, haar landgenoot, zij noteerde ooit 865 centimeter. Haar nagels sneuvelden tijdens een auto-ongeluk, veertien jaar geleden. 

Benieuwd hoe de nagels van Ayanna werden ‘geknipt’? Je ziet het in deze video: 

Lees ook: Zien: Nicolette van Dam en dochters wagen zich aan vis-challenge Bas Smit 

Bron: Metro | Beeld: Videostill YouTube Guinness World Records