Huh?! De manier waarop jij appt zegt meer over je persoonlijkheid dan gedacht!

mobiele telefoon persoonlijkheid

Op welke manier stuur jij altijd appjes?

Sommige vrouwen kunnen dagelijks uren op hun telefoon zitten, terwijl anderen één à twee keer per dag voldoende wel voldoende vinden om op hun berichten te antwoorden. Raar maar waar, de manier waarop jij je appjes verstuurt kan dus meer over je persoonlijkheid zeggen dan gedacht!

Toch maakt het niet uit hoevaak je op je telefoon zit, wél zegt de manier hoe je schrijft veel over je persoonlijkheid.

Reacties
En dit alles blijkt uit onderzoek van de Binghamton University. Hier onderzochten ze of het eindigen van een bepaald bericht via de mobiele telefoon invloed heeft op jouw persoonlijkheid. Wat blijkt? Er valt hier veel te zeggen! Een groep studenten werd gevraagd om hun oordeel en mening te geven over de personen die hun appjes hadden gestuurd. De proefpersonen stuurden een uitnodiging voor een feestje waarbij vervolgens een aantal reageerden met ‘oke’ en ‘yep’. Andere personen reageerden met een interpunctie zoals een punt of een uitroepteken aan het einde van de zin.

Interpunctie
Al met al is de gebleken dat de mensen die een punt achter hun zinnen in appjes zetten, minder oprecht werden gezien dan de personen die helemaal geen interpunctie gebruikten. Werd er een uitroepteken gebruikt? Dan werden deze personen juist wél als erg oprecht gezien. Het onderzoek werd alleen gebaseerd op berichten en appjes via de mobiele telefoon en niet via handgeschreven berichten.

Sociale signalen
De onderzoeker, Celia Kin legt uit: “Bij sms’jes of appjes mis je de sociale context die je wel hebt bij face-to-face-gesprekken. Je ziet immers geen gezichtsuitdrukkingen of lichaamstaal. Daardoor is het logisch dat mensen afgaan op de sociale signalen die ze wél voorhanden hebben, zoals emoticons, interpunctie of opzettelijke spelfouten die een emotie uitdrukken.” Zo wordt ‘tuuuurlijk’ als een enthousiastere reactie opgevat dan ‘tuurlijk’.

Lees ook: Wij doen het altijd, maar hierom zou je nóóit ’s ochtends direct je telefoon moeten checken

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Pexels