Lezersdilemma: ‘Ik heb de man van mijn beste vriendin zoenend gespot met een andere vrouw, wat moet ik doen?’

beste vriendin

Kim zag de man van haar vriendin zoenen met een ander

Elke week behandelen we een vraag van een lezeres die met een dilemma kampt. Deze week is de beurt aan Kim (33) die in een onmogelijke situatie zit. Een paar weken geleden was ze een borrel aan het drinken in een plaatselijke kroeg toen ze de man van haar beste vriendin zag staan. Ze wilde op hem afstappen om hem te groeten en een praatje te maken, maar op dat moment plantte hij zijn lippen op die van een dame. En dat was niet zijn vrouw…

“Ze gingen zo in elkaar op dat ze mij niet zagen”, aldus Kim. Totaal in shock draaide Kim zich om en ging ze direct naar huis. Sindsdien houdt het haar continu bezig en knaagt het aan haar geweten.

Perfect stel
Kim en haar beste vriendin kennen elkaar sinds de middelbare school, ze waren vanaf de brugklas onafscheidelijk. “We werden naast elkaar gezet in de klas en het klikte meteen, we hebben dezelfde humor en interesses.” Na de middelbare school volgde de studententijd, die Kim en haar vriendin ook grotendeels samen doorbrachten. Eenmaal afgestudeerd kregen ze allebei al snel een leuke baan en even later ontmoette Kims vriendin haar huidige echtgenoot. “Ze was meteen verliefd en al snel woonden ze samen. Ik vond het superleuk voor haar, het leek ook gewoon te kloppen tussen die twee. Het perfecte stel eigenlijk!”

Dronken fout of meer?
Kim kan goed overweg met de nieuwe liefde en helpt hem dan om in het geheim een huwelijksaanzoek voorbereiden. De trouwdag is sprookjesachtig en hun relatie lijkt heel stabiel. Tot die ene bewuste avond in de kroeg. “Ik durf mijn vriendin sindsdien niet meer goed onder ogen te komen, want ik weet niet goed wat ik moet doen. Aan de ene kant wil ik het haar vertellen, want ik vind het zó oneerlijk naar haar toe maar aan de andere kant… wat maak je dan allemaal kapot? Misschien is het een dronkenfout, wat win je er dan mee om het te weten? Maar aan de ander kant, ze zagen er verliefd uit… Wat moet ik doen?”

Wat zou jij doen, het vertellen of proberen er zo ver mogelijk buiten te blijven? Vertel je advies aan Kim in de reacties!

De namen in dit artikel zijn vanwege privacyredenen gefingeerd. Wil je ook (anoniem) je verhaal delen? Mail naar [email protected].