Bewezen: rommelkonten zijn gelukkiger dan opgeruimde mensen

rommel

Goed nieuws!

Laat jij wel eens je spullen liggen en wordt jouw huis al snel een rommeltje? Dan hebben we een keertje goed nieuws voor je! Volgens onderzoekers genieten rommelkonten namelijk een stuk meer van het leven dan mensen die altijd een opgeruimd huis hebben. Wij vertellen je hoe dit zit.

Rommelig v.s. opgeruimd

Er zijn twee soorten mensen: degenen die elke dag het hele huis schoon en opgeruimd hebben, en degenen die zelfs na drie weken nog steeds de stoel in hun slaapkamer blijven vullen met nieuwe kleding. Het talent voor opruimen is iets dat je wel of niet bezit, en het is voor sommige mensen een veel grotere uitdaging om een opgeruimd huis te hebben, dan voor andere. Gelukkig maken de meeste rommelkonten zich niet meer zo druk over hoe ze zijn. Ze hebben er vrede mee dat hun huis er niet altijd uitziet als de perfecte plaatjes in woonmagazines en accepteren zichzelf.

Gelukkiger

Wanneer je als rommelkont in de huizen kijkt van georganiseerde mensen, lijkt het alsof zijn hun leven perfect op orde hebben. Het gezegde “een opgeruimd huis betekent een opgeruimd hoofd” is niet voor niets bekend. En laten we eerlijk zijn, er zit misschien wel een kern van waarheid in. Maar lang niet iedereen is even goed in het organiseren van hun leefomgeving, en dat is helemaal niet erg. Sterker nog, het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat rommelige mensen gelukkiger zijn.

Onderzoek

Dr. Eric Abrahamson, een filosoof verbonden aan de Columbia University, besloot namelijk te onderzoeken hoe het zit met degenen die graag opruimen en degenen die wat rommeliger zijn. En wat bleek: het is helemaal niet erg om geen opgeruimd huis te hebben. Het is ook absoluut geen probleem als schoonmaken niet je favoriete hobby is. In feite zegt dat zelfs iets positiefs over jou. Rommelkonten blijken namelijk vaker positief te zijn, omdat ze zich minder druk maken over kleine dingen. Ze kunnen gemakkelijker dingen loslaten en richten zich op leuke activiteiten.

Lees ook: ‘Ik neem alleen mijn dochter mee naar Disneyland’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: FemFem | Beeld: Pexels