Bij déze bijzondere banen geloof je niet dat mensen er echt betaald voor krijgen!

panda

Vacature: professioneel panda-oppasser? Anyone?

Waar veel mensen de dagelijkse struggles doormaken op het kantoor, zijn er ook een hoop andere bijzondere banen. Wat dacht je van een astronaut, dolfijnen trainer of een begrafenis ondernemer? Maar ook zijn er een paar wel hele bijzondere uitzonderingen te vinden, want mensen die dít werk dagelijks mogen uitvoeren lijken wel een lot uit de loterij gewonnen te hebben. 

Of misschien heb je wel een subliem smaakpallet en word je een betaalde pizzaproever?

Pizzaproever
In Engeland zit de Bath Pizza Company gevestigd. Onlangs plaatsten zij een advertentie dat het bedrijf op zoek is naar een pizzaproever. De bedoeling dat hij of zij feedback kan geven op het menu. De eisen zijn wel dat je een brede smaak hebt om het werk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Verder ontvang je een prima salaris, worden je reiskosten vergoed én mag je dagelijks gratis genieten van de lekkerste pizza’s!

Panda oppasser
Wie vindt panda’s niet de aller-schattigste beestjes op aarde zijn vinden wij persoonlijk een beetje vreemd. Want geeft toe, die lieve zwarte panda-oogjes kan toch niemand weerstaan? De China Giant Panda Protection and Research Centre haalde in 2014 alle headlines omdat ze een nieuwe vacature open hadden staan: ze waren op zoek naar panda nannies. Niet alleen moet je de hele dag met panda’s optrekken (wat natuurlijk écht geen straf is), ook verdien je 24.000 dollar per jaar (dit is ongeveer €27.000). De eisen die werden gesteld zijn goede schrijf- en fotografische kwaliteiten en dat je over de nodige kennis over panda’s beschikt.

Netflix taggers
Je zal ze niet vaak tegenkomen, want er zijn maar een paar in de wereld te vinden: Netflix taggers. Dit houdt in dat je de hele dag door films en series op Netflix aan het kijken bent om zo de algoritmen van de streamingsdienst beter te maken. Waarschijnlijk ken je de verschillende categorieën die Netflix ‘automatisch’ aan je voorschotelt? Dit hebben we allemaal te danken aan de Netflix taggers.

Gelukskoekjes schrijver
Wanneer je dit hoort zul je vast denken: ‘Ja inderdaad, teksten in de gelukskoekjes moeten natuurlijk ook bedacht en geschreven worden’. Bij een van de grootste leveranciers in gelukskoekjes, Wonton Foods nam Donald Lau na een 30-jarige carrière als Chef Gelukskoekjes Schrijver ontslag. In januari jl. zei hij nog: ”Als ze hun gelukskoekje opeten, zou ik willen dat de klanten het briefje lezen, misschien lachen en het restaurant met een positieve mind verlaten, zodat ze de volgende keer weer terugkomen”

Lees ook: Het internet snapt er niets van: wie is de 40-jarige moeder op deze foto?!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash