Deze bikini’s en badpakken passen het beste bij jouw figuur

bikini's badpakken figuur

Zo laat je jouw lichaamsvormen optimaal uitkomen

De rokjes en korte broeken kunnen uit de kast, de zonnebril mag weer op en de terrassen lopen steeds vaker vol, kortom: de zomer is in aantocht! En aangezien het straks weer heerlijk strandweer wordt, kunnen we onze bikini’s en badpakken ook alvast tevoorschijn toveren. Ben je nog op zoek naar een nieuw exemplaar, maar weet je niet zo goed voor wat voor soort je moet gaan? Déze bikini’s en badpakken staan het mooiste bij jouw figuur.

Omdat íedereen een bikini-body heeft!

Lichaamsvorm

Ieders lichaam is anders van vorm. En hoewel wij van mening zijn dat er geen standaard bikinilichaam bestaat en iedereen bikini ready is, staan sommige modellen je nu eenmaal beter dan andere. Laat je daarom leiden door je lichaamsvormen bij het uitzoeken van een nieuwe bikini. Hieronder is te vinden welke soort zwemkleding het beste past bij jouw figuur.

De peer

Ben je gezegend met slanke schouders en een prachtige wespentaille? En heb je daarnaast vrouwelijke, ronde heupen en volle dijen? Dan heb je een peervormig figuur en staan bikini’s die jouw sierlijke taille accentueren het mooist. Met een balconettetop gaat de aandacht naar je decolleté, in plaats van naar je heupen. Combineer deze met een riobroekje voor een slank silhouet en jij bent klaar om op het strand te verschijnen!

De appel

Heb je een mooie volle boezem en lange slanke benen waar Doutzen Kroes nog jaloers op zou zijn? En heb je daarnaast een klein buikje? Dan ben je een echte appel. Je vrouwelijke rondingen komen het best tot hun recht in een badpak of tankini met een wat dieper decolleté. Ook heupslips met strikjes aan de zijkant staan jou prachtig! Op naar het strand!

De zandloper

Heb jij een zandloperfiguur? Dan heb jij even geluk! Vrouwelijke heupen, volle borsten en een smalle taille: met dit figuur staan eigenlijk alle bikini’s en badpakken jou mooi. Je hebt veel sterke punten die je gerust mag laten zien. Kies dus vooral voor een exemplaar waarin jij je fijn voelt. Wil je je prachtige taille benadrukken? Ga dan voor een high waist-bikinibroekje.

De atleet

Ben jij een echte fitgirl die dagelijks in de sportschool te vinden is, of ben je van nature gewoon atletisch gebouwd? Dan kun je je mooie subtiele rondingen het beste accentueren met een bikini met drukke en felle print. Ook een bikinibroekje met strikjes aan de zijkant staat geweldig bij jouw figuur. Wil je graag iets meer boezem creëren? Kies dan voor een padded bikinitopje.

De ‘V’

Heb je smalle heupen, volle borsten en atletische schouders? Dan ben je een echte ‘V’. Laat je van je beste kant zien in een hipsterbroekje (hotpants) in een felle kleur, die je heupen optisch wat breder doen lijken. Draag een bikinitop met beugel om je vrouwelijke boezem goed te ondersteunen.

Lees ook: Dit is de grootste opbergfout die je kunt maken met je beha

Wil je dit artikel bewaren? pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Viva | Beeld: Pexels