Bizar: ‘Ik ben chagrijnig weggegaan bij de bruiloft van vrienden’

bruiloft vrienden

Vrouw vertelt: ‘Ik gedroeg me gemener dan ooit.’ Terecht?

Julia* is deel van de bruidspartij van een stel vrienden. Haar vriend mag echter niet meekomen naar de bruiloft, en tijdens het feest blijkt pas wat daar de echte reden voor is. Julia verlaat de bruiloft nog voor die eindigt en maakt er een punt van zich niet van haar beste kant te tonen. Op Reddit vraagt ze of haar reactie terecht was. Wat vind jij?

Vrienden vieren bruiloft

Een bruiloft moet natuurlijk een groot feest zijn. Helemaal als je onderdeel bent van de bruidspartij. Maar voor Julia loopt het anders. Haar is van tevoren verteld dat haar vriend niet welkom is bij de bruiloft van haar vrienden. Nou ja, kan gebeuren. Volgens het bruidspaar is dit omdat Julia’s relatie “niet serieus genoeg” is om haar vriend uit te nodigen. “Ze zeiden dat ze alleen andere verloofde of getrouwde stellen erbij wilden hebben.” Maar wat blijkt: “Ik was de enige persoon bij de hele bruiloft die geen +1 mee mocht meenemen. Ook anderen die minder lang samen waren, hadden hun partners meegebracht.” Julia snapt niet waar het aan ligt. “Mijn vriend is een zachtaardige man en er zijn geen conflicten tussen hen geweest.” Bij de ceremonie voelt ze zich dus al wat zuur, maar speelt ze gewoon haar rol als blij onderdeel van de bruidspartij.

De receptie

Tijdens de receptie zijn er nog veel meer mensen. “Van alle aanwezigen was ik letterlijk de enige zonder partner. Ik werd bij een tafel geplaatst waar ik als enige alleen was, tussen allemaal koppels. Zowel van de bruidspartij als verre vrienden van het bruidspaar.” Nu begint het toch aan Julia te vreten, en vindt ze het lastig de schone schijn op te houden. “Mensen vroegen me steeds waar mijn vriend was en ik moest uitleggen dat ik niet wist waarom hij niet was uitgenodigd. Het was ronduit vernederend.”

Aap uit de mouw

De dag blijkt echter nog een nare twist in petto te hebben. Tijdens het diner brengen enkele van de gasten Julia in contact met Ronald, een man die ze al meerdere malen heeft afgewezen. “Ik ben heel duidelijk tegen hem geweest dat ik ook als single geen interesse in hem zou hebben, maar hij bleef me maar berichtjes sturen terwijl ik hem negeerde”, schrijft Julia. En nu staat ze dus opeens oog in oog met de man. “Om me heen stonden de gasten te giechelen, alsof ze een soort cupido matchmakers waren. Ronald was sowieso onderdeel van dit plannetje.” En dat schiet Julia in het verkeerde keelgat. “Ik ben gemener tegen hem geweest dan tegen wie dan ook. Ik was zo onbeschoft als ik kon zijn.” Toch knaagt het aan Julia. “Ik weet natuurlijk niet 100 procent zeker of ze ons inderdaad probeerden te koppelen. Maar ik heb de rest van de receptie geskipt, en nog niet op verwijtende berichten van het bruidspaar gereageerd. Zit ik fout?”

Wat zou jij doen in Julia’s plaats? Denk jij dat haar vrienden slechte bedoelingen hadden, of moet ze zich niet aanstellen?

*Julia is niet de echte naam van de vrouw. Op Reddit doet zij haar verhaal onder de naam Particular_Visual_14

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Mijn zus is boos dat ik er tijdens haar bruiloft goed uitzag’

Bron: Reddit | Beeld: Pixabay