Hilarisch: ‘Mijn bovenburen zijn zo luid in bed dat ik dít nummer door het plafond speel’

bovenburen luid

‘Het was het minst sexy nummer dat ik kon bedenken’, aldus Eef

Eef* woont hartstikke fijn. Ze heeft goede huisgenoten en een fijn dak over haar hoofd. Haar enige probleem is dat haar bovenburen nogal…luid zijn tussen de lakens. Eef heeft daar een creatieve oplossing voor gevonden, maar haar huisgenoten kunnen zich hier niet in vinden.

Luide bovenburen

Eef verduidelijkt direct dat ze helemaal geen problemen heeft met haar bovenburen. “We horen verder bijna niks van ze. Geen stofzuigen, geen keukengeluiden, niks. Maar zodra ze het bed in duiken gaat de volumeknop schijnbaar op maximaal.” Tja. Fijn natuurlijk dat de bovenburen zo’n goede relatie met elkaar hebben, maar hun slaapkamer ligt recht boven die van Eef en hun lange stampende nachten worden zo ook háár lange stampende nachten. Ook al hebben Eef en haar huisgenoten de buren er al eens op aangesproken, er is niks veranderd. “Ik weet geen ander woord om het te omschrijven dan ‘doordringend'”, deelt Eef op het forum Reddit.

Muziekje erbij

Tot nu. Want Eef heeft een creatieve oplossing gevonden om te zorgen dat het lawaai stopt: “Ik heb de afgelopen twee keer dat ze weer bezig waren mijn draagbare speaker tegen het plafond gehouden, en op vol volume Cotton Eye Joe door hun vloer aangezet.” Wacht, wat? Eef verdedigt de keuze voor deze klassieker: “Het was het minst sexy nummer dat ik kon bedenken!” En met succes, want na enkele minuten van het hitje zijn de bovenburen spontaan niet zo luid meer.

Huisgenoten

Eefs huisgenoten zijn echter niet zo gecharmeerd van haar muzikale protest. Niet omdat zij nu regelmatig naar Cotton Eye Joe moeten luisteren, maar omdat ze het net zo onbeleefd vinden als de bovenburen. “Ze maken zich zorgen dat het mogelijk zou klinken alsof we ze afluisteren”, schrijft Eef. “Maar mijn redenatie is: als zij zo luid mogen zijn, dan mag ik dat ook. Volgende keer zet ik Baby Shark op!” Toch vraagt ze zich af: hoe zouden anderen haar situatie aanpakken? Zou jij iets heel anders doen, of gewoon een ander nummer aanzetten?

*Eef is niet de echte naam van de vrouw. Op Reddit doet ze haar verhaal onder de naam Baozigirl.

Lees ook: ‘Mijn man wil de helft van mijn winst nadat hij mijn bedrijf belachelijk maakte’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Ketut Subiyanto