Moeder vertelt: ‘Mijn broer wil dat mijn zoon zijn haar afknipt voor zijn bruiloft’ 

zoon haar

Anders mag haar 15-jarige zoon geen bruidsjonker zijn

De broer van Lydia* gaat binnenkort trouwen. Haar 15-jarige zoon is gevraagd om bruidsjonker te zijn op de bruiloft. Er is alleen één probleem: zijn haar. Althans, als je het aan het aanstaande bruidspaar vraagt. Zij willen dat de jongen zijn grote bos krullen afknipt, maar daar wil zijn moeder niks van weten. Op het forum Reddit vertelt Lydia hoe de emoties rondom het kapsel van haar zoon hoog oplopen. 

Punt van discussie

“Mijn zoon werd in januari gevraagd om bruidsjonker te zijn op de bruiloft van mijn broer. Eind deze maand is het zover, maar inmiddels lopen de gemoederen hoog op”, begint Lydia haar verhaal. De mooiste dag van je leven hoort een moment te zijn waar je met veel plezier naar uitkijkt, maar bij Lydia in de familie staat een klein detail de feestvreugde in de weg: het kapsel van haar zoon. “Sinds hij is gevraagd, maken mijn broer en schoonzus regelmatig opmerkingen in de trant van ‘dus, wat gaan we met dit haar doen?’. Als het aan mij ligt helemaal niks. Mijn zoon heeft dik, krullend haar dat hij al een tijdje laat groeien. Hij heeft een kapsel in gedachten waarvoor zijn haar iets langer moet groeien”, legt de moeder uit. “Hij ‘spaart’ hier al een hele tijd voor, dus om het allemaal af te knippen voor een bruiloft…dat gaat mij te ver.”

Proefkapsel

Lydia probeert uit alle macht de gemoederen tot rust te brengen. “Ik ben niet van plan mijn zoon zijn haar te laten knippen, maar ik wil mijn broer wel tegemoetkomen”, gaat ze verder. “Ik heb hem verteld dat we zijn haar goed zullen verzorgen en stylen, zodat zijn krullen er goed uitzien. Destijds vond hij dat prima, maar mijn schoonzus, met wie ik sowieso al niet goed overweg kan, denkt hier helaas heel anders over.” De aanstaande bruid stond erop dat de 15-jarige bruidsjonker naar haar kapper ging voor een proefkapsel. “Ik vind dat onzin, dus ik vertelde haar dat ik er zelf voor zou zorgen dat zijn haar netjes zou zitten op hun trouwdag.”

Geen fatsoenlijk kapsel, geen bruidsjonker

Hoewel je zou denken dat het kapsel van de bruidsjonker slechts een detail is op een trouwdag, houdt het de gemoederen in de familie flink bezig. “Een paar dagen geleden kreeg mijn zoon een berichtje dat hij zich pas in een smoking mocht hijsen als zijn haar was geknipt. De exacte woorden waren: ‘Geen fatsoenlijk kapsel, geen smoking. Je zult dan geen bruidsjonker zijn op de bruiloft, maar gewoon in het publiek zitten. Begrepen?'” Dat is klare taal! En jammer genoeg kan Lydia ook niet op veel steun rekenen. “Mijn eigen moeder vindt zelfs dat zijn krullen eraf moeten, omdat het ‘een heel formele bruiloft is’. Ze beweerde zelfs dat dit vanaf het begin de voorwaarde was om bruidsjonker te zijn, maar dat is nooit gezegd. Als dat wel het geval was, had mijn zoon meteen kunnen weigeren.

Advies gevraagd

“Aangezien ze deze ‘regel’ niet aan ons kenbaar hebben gemaakt, is mijn zoon nu maandenlang aan passief-agressieve opmerkingen onderworpen van zijn eigen familie”, verzucht de moeder. “Hij heeft al jaren dit kapsel, dus we snappen niet waar het probleem ineens vandaan komt”, besluit ze. Lydia vraagt zich af wat ze nu moet doen. Ze wil haar zoon niet dwingen zijn krullen te knippen, maar wil de relatie met haar familie ook goed houden. Wat zou jij willen adviseren?

*Lydia is niet de echte naam van de moeder. Op het forum deelt de vrouw haar verhaal onder de naam u/Not_a_cat19.

Lees ook: ‘Mijn schoonzus is boos omdat ik haar niet de babykleertjes van mijn zoon gaf’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash