Bruid sterft in helikoptercrash op weg naar het altaar


Het had de dag van haar leven moeten worden…

De 32- jarige Rosemere do Nascimento Silva en haar verloofde Udirley Damasceno dachten de dag van hun leven te hebben. De dag waarop het Braziliaanse stel zou trouwen was eindelijk aangebroken en de twee konden hun geluk niet op. De bruid wilde haar verloofde op spectaculaire wijze verrassen door met een helikopter naar de kerk te vliegen. Echter kwam de bruid tijdens de helikopterrit op een tragische wijze om het leven.

Terwijl haar toekomstige echtgenoot en 300 gasten nietsvermoedend in de kerk op Rosemere wachtten, was hun nachtmerrie al begonnen. De bruid zat samen met een piloot, haar broer en een zes maanden zwangere fotografe in de helikopter. Hoewel er sprake was van een dikke mist was er eerst nog geen reden tot bezorgdheid.

Onheil
Het ongeluk vond vorig jaar begin december plaats, maar het ongeval wordt volop besproken, doordat de huiveringwekkende beelden die de dashboard- en/of -handcamera vastlegde, zijn gedeeld. In het filmpje is te zien dat de vlucht goed begint en dat de bruid glimlachend de arm van haar broer vasthoudt. Echter slaat de sfeer al snel om.

Boomtop
Wanneer de helikopter boven een bosgebied vliegt, gaat het onheilspellend mis. De politie vermoedt dat de piloot door de mist een boomtop heeft geraakt. Vervolgens zou hij verkeerde keuze maken en slordig hebben gehandeld waardoor de heli neerstortte. Vlak voor de crash beginnen de bruid en andere inzittenden te schreeuwen. Daarna is het doodstil. Op slechts anderhalve kilometer van de kerk stortte de helikopter neer. Geen van de gasten hoorde de ontploffing.

Nachtmerrie
Een van de bruiloftsgasten wist van de helikopterreis. Toen Rosemere na lang wachten nog niet bij de kerk was, belde zij de politie. De luchthaven liet vervolgens weten dat de helikopter wel was opgestegen, maar nooit was geland. De ceremoniemeester, die de dienst zou leiden, nam de taak op zich om het vreselijke nieuws aan de bruidegom te vertellen. Hij en alle andere gasten waren volledig in shock.

De video kan als schokkend worden ervaren.

Meer lezen?

Bron: HLN | Beeld: videostill