De Consumentenbond bekroont dit goedkope merk tot beste wasmiddel voor bonte was


Wij gaan meteen even naar de winkel

Het doen van de was is niet een klusje dat we als leuk ervaren. Daarom moet je kleding na het draaien van een wasje natuurlijk wel meteen helemaal schoon zijn. Er zijn tal van merken die beloven dat hun wasmiddel dat klusje wel klaart, maar welk merk heeft het beste wasmiddel voor de bonte was?

De Consumentenbond nam de proef op de som.

Beste Koop

De budgetsupermarkt Lidl staat al langer bekend voor het verkopen van fruit en groente die van goede kwaliteit zijn, maar blijkt nog een pronkstuk in het assortiment te hebben. Hun wasmiddel voor bonte was kwam als Beste Koop uit de test van de Consumentenbond voor bontwasmiddel naar voren.

Prijsverhouding

Ariel Kleur & Stijl was eigenlijk de grote winnaar van de test, maar is een stuk duurder dan Formil Ultra Plus Color van Lidl. Zo bleek dat het wasmiddel van Lidl per tien wasbeurten slechts éénderde van de prijs van Ariel kost. Formil Ultra Plus Color in poedervorm wist de tweede plek te scoren van de in totaal 32 geteste bontwasmiddelen. Vanwege het enorme prijsverschil, werd Formil daarom bekroond tot Beste Koop. Voor het wasmiddel van Lidl betaal je voor 30 wasbeurten slechts € 3,49 en voor Ariel betaal je voor een fles voor 18 wasbeurten €6,99. Wel liet de Consumentenbond weten dat Ariel hoger scoort op kleurbehoud, maar dat Formil weer minder resten achterlaat.

Serieuze test

Om te bepalen welk wasmiddel de Beste Koop is, namen de testers 32 verschillende wasmiddelen onder de loep. Zowel wasmiddelen die vloeibaar waren als wasmiddelen die bestonden uit poeders of capsules voor de bonte was werden getest. Met deze wasmiddelen werden maar liefst 300 wasjes gedraaid op zowel dertig als veertig graden en werd er gekeken of de vlekken goed waren verwijderd. Daarna werden er ook nog eens 600 wasjes gedraaid en werd er gekeken naar kleurbehoud. Na het draaien van maar liefst 900 wasjes, kun je concluderen dat de winnaar een terechte winnaar is.

Lees ook: Dit is waarom je nieuwe kleren altijd moet wassen voordat je ze aantrekt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Distrifood | Beeld: Pixabay