Op deze datum hebben de meeste vrouwen een positieve zwangerschapstest

zwangerschapstest

Deze dag wordt ook wel Discovery day genoemd

Erachter komen dat je zwanger bent, is voor veel vrouwen een ontroerend moment. Op elke dag van het jaar komen moeders in spe erachter dat er een bun in the oven zit, maar op de ene dag zijn er meer vrouwen die erachter komen dat ze zwanger zijn, dan op de andere dag. Er is een dag in het bijzonder waarop deze ontdekking het meest wordt gedaan.

Discovery Day is dichtbij dan je denkt! 

Twee blauwe streepjes
Disovery Day is de dag van het jaar waarop de meeste zwangere vrouwen erachter komen dat ze daadwerkelijk zwanger zijn. En deze dag, die is vandaag! Uit onderzoek van ChannelMum is gebleken dat meer dan 10.000 vrouwen 17 januari over een test zullen plassen om vervolgens twee blauwe streepjes in beeld te zien verschijnen.

Waarom die dag?
ChannelMum verklaart dat 2 januari de dag van het jaar is waarop de meeste mensen een kindje verwekken. Vaak zijn de feestdagen de tijd van het jaar dat mensen beseffen dat ze hun gezin willen uitbreiden. Het begin van het nieuwe jaar wordt door velen als het ideale startschot gezien. Over schot gesproken: het is dus niet zo gek dat veel stellen er dan twee weken later achterkomen dat het ‘een schot in de roos’ was. 

Lees ook: Zóveel maanden duurt het gemiddeld om zwanger te raken

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Metro, ChannelMum | Beeld: Pexels