Dankzij deze vier tips gaan je panty’s een stuk langer mee

panty

Twee experts vertellen hun geheimen

Panty’s bieden uitkomst wanneer je een rok of jurkje wil dragen, maar blote benen nét iets te ver gaan voor de tijd van het jaar. Minder ideaal is alleen het feit dat ze continu afzakken en scheuren voordat je er erg in hebt. LINDA. ging in gesprek met twee panty-experts van de HEMA en de Hunkemöller om hun geheimen te horen. Zij gaven vier tips waarom je optimaal van je panty kunt genieten en er lang mee kunt doen.

Goed opletten

Een panty mooi houden begint al bij het aantrekken ervan. Volgens de expert van Hunkemöller is het belangrijk om je sieraden daarbij af te doen. “Zorg dat je geen ringen of armbanden om hebt die in de panty kunnen blijven haken. Rol vervolgens beide beengaten van de panty één voor één op en steek je voeten in de uiteindes. Daarna kun je de panty voorzichtig naar boven trekken. Probeer hierbij wel alleen je vingertoppen te gebruiken en zo min mogelijk je nagels.” Het is ook handig om van tevoren even te bekijken of je nagels geen scherpe hoekjes hebben. Die zorgen immers vaak voor flinke ladders.

Ladders voorkomen

Of je panty heel blijft, hangt er ook van af hoe voorzichtig je ermee bent. “Er zijn helaas niet echt tips voor tijdens het dragen. Het is nu eenmaal een delicaat kledingstuk. Probeer je sieraden en nagels op afstand te houden. Wel kun je, als er een gat of haal in de panty zit, wat haarlak of transparante nagellak op de beschadiging doen. Op die manier voorkom je een ladder. Uit voorzorg in de weer gaan met nagellak en haarlak heeft daarentegen geen nut”, aldus de expert van Hunkemöller. Iets wat je nog wel kunt doen, is kiezen voor een speciale anti-ladder panty. “Deze zijn net iets steviger. Daarnaast kun je bij het kopen van een panty letten op de denier. Hoe hoger de denier (en dikker de panty), hoe minder fragiel de stof is.”

Afzakgevaar

Niets zo vervelend als een panty die afzakt. Wat kun je daartegen doen? Allereerst is het volgens de Hunkemöller-expert belangrijk dat je de juiste maat en pasvorm koopt. “Als je panty afzakt, heb je waarschijnlijk de verkeerde maat. Veel mensen zijn geneigd om hun panty een maatje groter te kopen, maar daardoor kan deze juist afzakken. Het is belangrijk om tijdens het aanschaffen te kijken naar de maatvoorschriften op de verpakking van de panty. Deze zijn voornamelijk gebaseerd op lengte, want in de breedte rekt het kledingstuk gemakkelijk mee. Om het afzakken te voorkomen kun je ook kiezen voor een dikkere waistband. Deze blijft vaak beter op de heupen liggen.”

Wasvoorschriften

Tot slot: wat zijn de wasvoorschriften voor panty’s? Het is volgens beide experts belangrijk dat je de panty op de juiste plek bewaart. “Wij raden aan om panty’s in de originele verpakking te bewaren (zo vind je ook makkelijk de juiste panty terug in de ochtend) of op een plek waar deze niet kan beschadigen. Daarnaast kun je een panty in de wasmachine het beste in een waszakje stoppen en niet heter wassen dan 40 graden. Probeer ook geen andere kledingstukken met knopen of ritsen aan de was toe te voegen”, aldus de HEMA-expert. De expert van de Hunkemöller voegt daar nog aan toe dat je ze beter niet in je lingerie kunt bewaren, niet te vaak moet wassen en nooit in de droger moet stoppen. Weten we dat ook weer!

Lees ook: Dit is wat er gebeurt als je vlak voor het slapengaan sport

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: LINDA. | Beeld: Unsplash