‘De bruid is boos vanwege de jurk die ik droeg op haar bruiloft’

jurk

‘Ze zegt dat ik haar grote dag heb verpest’

De 17-jarige Louise* heeft onlangs voor het eerst een bruiloft bijgewoond. Hoewel het een mooie dag moest worden, pakte het allemaal iets anders uit. De bruid was namelijk, op z’n zachtst gezegd, niet te spreken over de outfit van Louise. Op het forum Reddit deelt de 17-jarige haar verhaal. 

Saliegroene jurk

“Ik ben onlangs naar de bruiloft geweest van de dochter van een vriend van mijn vader”, begint Louise haar verhaal. “Er waren een aantal dingen waar de vrouwen aan moesten voldoen, qua outfit. Een van haar eisen was dat het bescheiden moest zijn, eenvoudig van kleur en rustige make-up”, legt ze uit. Louise vond dat prima, omdat ze de bruid haar perfecte bruiloft wilde laten bepalen. Op de grote dag droeg de vrouw een saliegroene jurk van satijn. “Die is mooi, maar toch bescheiden”, stelt ze. “De make-up heb ik rustig gehouden, met een glanzende oogschaduw en wat transparante lipgloss.”

Twee keuzes

“Tijdens de bruiloft nam de moeder van de bruid mij plotseling apart. Dat vond ik al raar”, vertelt Louise. En dat voorgevoel bleek te kloppen. “Ze bracht me naar de kleedkamer van de bruid, die me begon uit te schelden vanwege mijn jurk. Ze zei dat ik veel te opzichtig was en dat ik alle schijnwerpers op mezelf richtte.” Louise kreeg toen twee keuzes voorgeschoteld. “Ik moest de bruiloft verlaten óf een zwarte jurk dragen die twee maten te groot was, en mijn make-up verwijderen.”

Dag verpest

Louise weigerde om van outfit te veranderen. “Ik paste de zwarte jurk gewoon niet. Bovendien had ik mijn eigen jurk speciaal voor de bruiloft gekocht, en mijn ouders zouden zich afvragen waarom ik ineens een heel andere jurk droeg.” Dat viel niet in goede aarde bij de bruid. “Ze begon te huilen. Ik vertelde alles aan mijn ouders, die boos op haar werden. Dit alles leidde tot een ruzie tussen mijn vader en zijn vriend (de vader van de bruid).” Een paar dagen na de bruiloft kreeg Louise boze berichtjes van de bruid, waarin ze vertelde dat ze haar grote dag had verpest. “Ik weet niet wat ik hiermee aan moet. Heb ik echt de verkeerde keuze gemaakt met deze saliegroene jurk?” vraagt ze zich af op het forum. Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam u/RealisticTart2391.

Lees ook: ‘Mijn vriend heeft iemand anders zwanger gemaakt’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels