Deze tips zorgen ervoor dat je nooit meer teveel bagage meeneemt op reis

koffer

Nooit meer stress

We kennen het allemaal wel: je gaat op vakantie, pakt je koffer in en je komt erachter dat je weer eens teveel in je koffer hebt gestopt. Vervelend! Maar gelukkig zorgen deze tips ervoor dat je nooit meer teveel bagage meeneemt op reis.

1. Rollen

Deze tip wordt al steeds bekender op social media: het oprollen van kleding. Probeer je kleding altijd zo strak mogelijk op te rollen voordat je het in je koffer legt. Zo bespaar je niet alleen ruimte in je koffer, maar op deze manier zal je kleding ook minder snel kreukelen. Wat je op je vakantie dus weer een strijkbeurt scheelt! Daarnaast helpt het rollen van kleding je ook om overzicht te creëren in je koffer.

2. Combinaties

Het is ook handig om alvast combinaties van je kleding te maken. Pak je koffer dus vooral niet in op het laatste moment. Zo voorkom je dat je losse shirts, broeken, jurkjes, etc. in je koffer gooit. Zo heb je geen plan en doe je maar wat. Doodzonde van je leuke kleren, maar ook van de ruimte. Als je van te voren kledingcombinaties samenstelt, krijg je een duidelijk overzicht van de kleding die je mee moet nemen.

3. Elektronica

Opladers, oordopjes, een powerbank en andere elektronische apparaten: stop deze in een klein tasje! Dit voorkomt graaien in je handtas met als resultaat een heleboel onnodige stress. Doe dit kleine tasje vervolgens weer in je handbagage. Doe dit ook bij je paspoort en je pinpas om er zeker van te zijn dat je deze belangrijke dingen altijd bij de hand hebt. Het handigste is om dit in één mapje te stoppen. Op deze manier voorkom je al dat gestres op het vliegveld, heerlijk!

Lees ook: Lifehack: door dit trucje ligt jouw koffer altijd als eerste op de bagageband

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels