Deze vrouw snoert starende mensen op krachtige wijze de mond

Je hoeft jezelf niet te verbergen!

Een hele lange tijd zat de 24-jarige Tiffany Posteraro niet lekker in haar vel. Ze heeft een huidaandoening genaamd vitiligo, wat betekent dat al het pigment langzaam uit haar huid verdwijnt. Het resulteert in grote witte plekken op de huid en ze probeerde het altijd te verbergen. 

Ze deed er alles aan om die vlekken te verbergen.

‘Dalmatiër’
“Ze vroegen of ik had gezond onder een boom en noemden me ‘dalmatiër’,” vertelt Tiffany aan The Mirror. “Ik deed er alles aan om het te bedekken. Ik nam de donkerste spray-tan en gebruikte foundation die wordt gebruikt om littekens te verbergen.” Gelukkig voor Tiffany ontmoette ze dit jaar in de IKEA iemand met dezelfde aandoening en ze raakten in gesprek. De vrouw vertelde over Facebook-groepen voor mensen met dezelfde aandoening en ze liet haar inzien dat ze het helemaal niet hoefde te verbergen.

Niet meer verbergen
Tiffany nam na dat gesprek een krachtig besluit. Ze wilde het niet meer verbergen en ze ging het de wereld laten zien. Nu heeft ze de tekst ‘het heet Vitiligo’ op haar arm staan. Mensen reageren nu heel anders op de vlekken. Ze denken niet langer dat het brandwonden zijn en durven nu op haar af te stappen om erover te praten. “Ik was klaar met de starende blikken. Ik wilde gewoon zeggen: kom op, vraag me wat het is. Met deze tattoo wil ik de vragen in hun hoofd beantwoorden en ze iets geven om echt naar te staren. Nu komen mensen naar me toe om te zeggen dat ze m’n tattoo mooi vinden. Ze stellen vragen en leren over mijn aandoening. Nu weten ze dat het geen brandwonden zijn. Het maakt het voor mij een stuk makkelijker om om te gaan met het gestaar.”

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: The Mirror