Déze dingen moet je niet doen wanneer je in het vliegtuig zit

vliegtuig

Aha!

Wanneer je op vakantie gaat met het vliegtuig, ben je vaak erg enthousiast. Je gaat immers lekker naar de zon, toch? En hoewel je waarschijnlijk goed voorbereid bent op alles, geven wij je nog een aantal extra tips. Déze dingen moet je namelijk juist niet doen in het vliegtuig. 

Leuning naar achteren

Allereerst is de sfeer in het vliegtuig belangrijk. Zorg er dus voor dat niet alleen jij, maar ook iedereen om je heen zich op zijn/haar gemak voelt. Wil jij dus je leuning naar achteren doen? Overleg dan eerst even met degene die achter je zit of dit oké is. Hou je hier geen rekening mee? Dan is de kans heel groot dat er irritatie ontstaat.

Slapen tijdens opstijgen en landen

Wanneer je een lange vlucht voor de boeg hebt, is het natuurlijk lekker om je tijd te verdoen door even lekker te slapen. Toch is het verstandig om niet al te slapen wanneer je opstijgt, of wanneer je weer landt. Dit komt vooral doordat de luchtdruk heel snel verandert, waardoor je erg snel last van je oren kunt krijgen.

Wanneer je wakker bent kun je hier natuurlijk iets aan doen, maar wanneer je slaapt, heb je dit niet door. Wanneer je daarna wakker wordt, is de kans dan ook groot dat je klachten door de luchtdruk kunnen verergeren. Zo kan het leiden tot duizeligheid, oorontsteking, een bloedneus of gehoorverlies. En dat wil je natuurlijk niet!

Eten op het tafeltje

Als laatste is het goed om rekening te houden met het eten in het vliegtuig. Oké, je kan natuurlijk gewoon eten bestellen in het vliegtuig, maar wanneer dit eten op je tafeltje valt, kun je dit beter niet meer opeten. We snappen dat je denkt dat dit geen kwaad kan, maar als we de Today Show mogen geloven, zitten de meest schadelijke bacteriën op het tafeltje. Gooi het dus gewoon lekker weg!

Lees ook: B&B Vol Liefde-Debbie over Paul: ‘Had niet meteen een liefdesgevoel’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Adobe Stock