Paradise: dit schijnt het mooiste eiland ter wereld te zijn

Kijk en oordeel zelf!

Bali is prachtig, Mallorca is heerlijk en zelfs Terschelling is goed vertoeven, maar als je je écht een keer in een paradijs wil wanen, moet je ergens anders zijn. Het Filipijnse eiland Palawan is namelijk uitgeroepen tot mooiste eiland ter wereld – reden genoeg dus om wat meer te weten te komen over deze plek. 

Persoonlijke voorkeur

Voor iedereen ziet de ideale vakantiebestemming er weer anders uit. Waar de een genoegen neemt met een all inclusive resort ergens in de zon, geeft de ander de voorkeur aan een bestemming waar veel kunst en cultuur te vinden is. Toch kunnen we ons zo voorstellen waar het mooiste eiland ter wereld volgens de meeste mensen zo ongeveer aan moet voldoen. Iets met hagelwitte stranden, weelderige palmbomen en een azuurblauwe zee?

Palawan

We blijken aardig in de richting te zitten, want Palawan voldoet aan alle bovengenoemde kenmerken. Maar dat is niet alles: bij dit eiland is de Puerto Princessa te vinden, een ondergrondse rivier die eerder werd uitgeroepen tot een van ’s werelds grootste natuurwonderen. Verder is het eiland omgeven door imposante rotsen die boven het blauwgroene water uitsteken. Als we je nu nog niet overtuigd hebben, kijk en oordeel dan zelf:

Budgetproof

Op Palawan zelf kun je niet verblijven, maar de meeste toeristen overnachten in het nabijgelegen plaatsje El Nido. Vanuit hier kun je eilandhoppen tussen alle paradijsjes van eilanden die er in dat gebied te vinden zijn. Enne, de prijs van het ticket naar de Filipijnen is even slikken, maar als je er eenmaal bent is het een hartstikke budgetproof bestemming. Palawan gaat bij ons in ieder geval regelrecht naar de bucketlist!

Lees ook: 5 tips voor het boeken van een goedkoop vliegticket

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Fem Fem| Beeld: Adobe Stock, YouTube