Dit zijn de mentale én fysieke voordelen van een massage

massage

Reden genoeg om een massage te boeken

Een massage is een heerlijk me-time momentje waarbij je even volledig kunt ontspannen en je lekker laat verwennen. Bovendien blijkt het ook nog eens mentale én fysieke voordelen te hebben. Hoog tijd om een heerlijke massage te boeken! 

Mentale voordelen

We hebben het tegenwoordig allemaal druk, druk, druk. Werken, koken, date night met je partner, tijd doorbrengen met de kinderen, afspreken met vriendinnen: allemaal leuk en aardig, maar af en toe is een me-time momentje ook enorm belangrijk. Door tijd voor jezelf in te plannen doe je niet alleen jezelf een plezier, maar ook anderen. Je wordt er namelijk gelukkig van, en dat straal je uit. Een massage is het perfecte voorbeeld van zo’n me-time momentje. Het is goed voor lichaam en geest, zorgt voor ontspanning en stressvermindering. Daarnaast kan het ook angst- en depressieklachten verminderen. Na een massage voel je je energieker en opgeladen. Tijd om ergens een uurtje vrij te maken in je overvolle agenda!

Fysieke voordelen

Massages hebben echter niet alleen maar voordelen voor je mentale welzijn. Het zorgt er ook voor dat de bloedcirculatie wordt gestimuleerd, dat je immuunsysteem sterker wordt en dat spierstijfheid afneemt. Heb je een intensieve work-out gedaan? Dan kan een massage helpen voor een sneller herstel.

Je kunt je na een massage ook juist vermoeid voelen. Dat is heel logisch. je spieren zijn namelijk flink onder handen genomen. Over het algemeen hoort een behandeling geen pijn te doen. Natuurlijk kan het op bepaalde punten gevoelig zijn, maar als je te veel pijn ervaart, moet je dit absoluut melden.

Massage boeken

Grote kans dat je nu helemaal overtuigd bent om een massage te gaan boeken, en dat snappen wij! Het heeft eigenlijk alleen maar voordelen, zowel mentaal als fysiek en is bovenal echt een momentje voor jezelf.

Lees ook: 3 voordelen van geen bh dragen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels