“Ik heb mijn dochter uit huis gezet nadat ze een piercing nam” 

dochter piercing

De vader is helemaal klaar met het gedrag van zijn rebellerende dochter

Raymon* (46) is het gedrag van zijn 18-jarige dochter helemaal zat. Het begon vorig jaar met een tatoeage (zonder toestemming), maar de piercing die zijn dochter nu heeft laten zetten was voor Raymon de druppel. De vader nam daarom drastische maatregelen voor zijn rebellerende dochter. 

Roekeloze beslissingen 

“De afgelopen jaren is mijn dochter enorm veranderd”, begint Raymon zijn verhaal op het forum Reddit. “Ze neemt roekeloze beslissingen en focust zich niet op belangrijke zaken, zoals school.” De man ergert zich enorm aan het gedrag van zijn tienerdochter, hij is zelfs al meerdere keren tegen haar uitgevallen. “Over het algemeen tolereer ik veel, want het is mijn dochter. Ik hou van haar.” 

Tepelpiercing voor verjaardag 

Raymon mag dan af en toe zijn dochter op haar plek zetten, volgens hem leert ze het nooit. “Op haar 18e verjaardag heeft ze blijkbaar een tepelpiercing genomen, zonder te overleggen met mij of haar moeder. Zonder überhaupt iets te zeggen.” Raymons vrouw kwam er per ongeluk achter, toen ze haar dochter onder de douche zag staan. “We hebben haar er toen mee geconfronteerd. Een piercing in de oren of, desnoods, de neus kan ik accepteren, dat is nog mooi.” De plek waar zijn dochter voor koos, kon de man met geen mogelijkheid goedkeuren. 

Tatoeages zonder toestemming

“Het is zeker niet de eerste keer dat onze dochter zo rebels is”, gaat de vader verder. “Toen ze 17 jaar was, nam ze al zonder toestemming tatoeages.” De tattoos waren klein, maar dat het zonder overleg gebeurde, zit Raymon dwars. Echter leveren de discussies die deze acties voortbrengen niet veel op. “Ze zegt dat ze de gevaren kent, zowel van de tatoeage als van de piercing, en dat ze er goed over heeft nagedacht.” 

Drastische maatregelen 

De vader was ten einde raad en besloot daarom drastische maatregelen te nemen voor zijn rebellerende dochter. “Uiteindelijk heb ik verteld dat ze moet vertrekken, zodra ze dit jaar is afgestudeerd. Onze dochter heeft totaal geen respect voor mij of mijn vrouw, dit leek mij daarom het beste.” 

Te zware straf?

Raymons vrouw is het met haar man eens, maar zijn 13-jarige zoon vindt de straf te zwaar. In de reacties op het forum nemen mensen het ook op voor de dochter: “Ze is volwassen en het is haar lichaam. Piercings zijn hartstikke veilig, als je ze goed verzorgt.” De vader begint daarom aan zijn eigen actie te twijfelen. Is het inderdaad een te zware straf? Wat vind jij? 

*Raymon is niet de echte naam van de vader. Op het forum deelt hij zijn verhaal onder de naam u/daughterpiercings.

Lees ook: 10 x dit zijn de best gelezen real life verhalen van Dingen voor Vrouwen in 2020

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash