Wat kun je eigenlijk doen met je oude telefoon?

oude telefoon

Heb je een nieuwe telefoon? Dan kun je dit met je oude exemplaar doen

Een keer in de zoveel tijd zijn de meeste mensen wel toe aan een nieuwe telefoon. En dat terwijl de oude soms nog hartstikke prima is. Het is toch ook zonde om daar helemaal niets meer mee te doen? Dus, wat kun je dan het beste doen met je oude exemplaar?

Reservetelefoon

Het meest voor de hand liggende antwoord is natuurlijk om je telefoon in een lade te doen en het toestel daar stof te laten happen. Tót je een keer een reservetelefoon nodig hebt. Je denkt misschien dat je geen reservetelefoon nodig hebt, maar het kan ook gebeuren dat een bekende een tijdelijk mobieltje nodig heeft. Je hebt bijvoorbeeld vast weleens die Facebookberichtjes van vrienden op je tijdlijn gezien waarin iemand vraagt om een leentoestel.

Geef ‘m aan pa of ma

Ouders gaan natuurlijk ook gewoon mee met de tijd, maar vaak is hun telefoon ouder dan jouw oude toestel. Je kunt ze een plezier doen door jouw oude mobiel aan hen te geven. Dat kan zeker handig zijn wanneer hun telefoon zo verouderd is dat bepaalde updates niet werken.

Verkoop je telefoon

Als je geen idee hebt wie van je bekenden je een plezier kunt doen met je oude telefoon, kun je natuurlijk ook op zoek gaan naar een onbekende die wel baat heeft bij jouw mobiel. Je kunt je toestel verkopen via Marktplaats, maar er zijn ook bedrijven die jouw geld willen betalen voor je oude smartphone. Deze bedrijven knappen jouw oude toestel dan op en verkopen ‘m door. Deze zogenoemde refurbished smartphones zijn een uitkomst voor mensen die een ‘nieuwe’ smartphone willen zonder er de hoofdprijs voor te betalen. Als iemand bijvoorbeeld op zoek is naar een iPhone 6, kan diegene een refurbished iPhone 6s plus voor een aardig prijsje op de kop tikken. 

Je telefoon doneren

Als je iets goeds wilt doen met je oude telefoon, kun je er ook voor kiezen om ‘m te doneren. Er zijn verscheidene bedrijven die baat hebben bij jouw oude toestel. Sommigen ontleden je geliefde oude smartphone en recyclen de onderdelen. Maar er zijn ook bedrijven die jouw telefoon doorverkopen en de opbrengst gebruiken voor een goed doel. Je kunt je telefoon bijvoorbeeld inleveren bij organisaties als Clini Clowns en KNGF Geleidehonden.

Lees ook: 4x waarom een telefoonhoesje zo onmisbaar is

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Unsplash