‘Door mijn ouders wil ik niet naar de bruiloft van mijn broer’

‘Mijn ouders accepteren mij niet’

Rianne* valt op vrouwen en komt uit een streng gelovig gezin. Haar ouders negeren haar partner volledig en ook is ze niet welkom bij hen thuis. Rianne heeft daarom besloten het contact met haar ouders te verbreken totdat ze haar partner met respect behandelen. Nu weet ze zeker dat haar ouders ook op de bruiloft van haar broer zullen zijn. Dit ziet ze eigenlijk echt niet zitten. Op Reddit vraagt ze lezers hoe ze deze situatie aan moet pakken. 

Geen contact

“Ik heb al een tijdje geen contact met mijn ouders,” begint Rianne. “Ik ben nu al twee jaar samen met mijn partner en ik vind het heel erg vervelend dat ze haar niet accepteren. Mijn broer is zich bewust van de situatie en weet hoe moeilijk ik het vind om in de buurt van mijn ouders te zijn. Toen hij vertelde over de bruiloft zei ik tegen hem dat ik tijd nodig heb om erover na te denken. Ik vind het naar dat mijn ouders de reden zijn dat ik er niet heen wil en ik heb niet het idee dat mijn broer er begrip voor heeft.”

Twee dagen

Rianne kreeg van haar broer maar twee dagen om te beslissen of ze komt naar zijn bruiloft. “Ik wil mijn broer niet kwetsen maar ik heb écht langer de tijd nodig om over de situatie na te denken. Ik begrijp dat hij wil weten of ik kom voor de planning van de bruiloft maar een ultimatum van twee dagen vind ik ook niet helemaal eerlijk. Hij zei dat als ik hem niet meteen ‘ja’ kan zeggen, dat hij er dan vanuit gaat dat ik niet kom.”

Schuldgevoel

“Ik voel me best wel schuldig over de situatie. Mijn broer kan er natuurlijk ook niks aan doen. Toch had ik gehoopt dat hij iets meer begrip voor mij zou hebben. Ik denk dat ik het echt niet aankan om in de buurt van mijn ouders te zijn op dit moment. Ook vind ik het niet eerlijk dat hij me maar twee dagen bedenktijd heeft gegeven.” Wat zou jij doen in Rianne haar situatie?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam catlessard.

Lees ook: ‘Ik wil graag dat mijn vrouw mijn achternaam aanneemt’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Luis Tosta