OMG zó ziet het duurste huis ter wereld eruit.. Wij willen er wonen!

Heeft iemand nog een miljoentje of 410 liggen?

Natuurlijk weten we dat een huis als Villa Ephrussi de Rotschild helemaal niet bereikbaar is voor de gemiddelde mens zoals wij, maar toch willen we dit pareltje even met je delen. Een mens mag natuurlijk dromen! Het prachtige huis – of zeg maar gerust kasteel – kost 410 miljoen euro. Maar dan heb je ook wat hè.

Met zo’n exorbitant hoog bedrag kunnen we ons niet voorstellen dat de makelaar veel potentiële kopers krijgt..

Villa Ephrussi de Rothschild
Maar dat neemt niet weg dat je er niet verlekkerd naar mag kijken, want wat is het een schitterend onderkomen. Villa Ephrussi de Rothschild in het Franse Nice is een waar pareltje. De gigantische villa werd gebouwd tussen 1905 en 1912 in opdracht van Barones Beatrice de Rothschild. De ex-vrouw van steenrijke bankier Maurice de Ephrussi liet de zalmroze villa op een heuvel bouwen met uitzicht op de Mediterraanse zee.  De villa wordt omringd door maar liefst 9 verschillende tuinen. Je maakt een soort reis rond de wereld, van Franse tuin naar een exotische en van een Spaanse tuin naar een Japanse. Elke tuin heeft zijn eigen stijl, sfeer, fonteinen, pergola’s en beplanting.

WO II
De barones gebruikte de villa als onderkomen voor de winter en vulde de kamer met schitterende meubels, kunst, kostbaar porselein en talloze andere bijzondere voorwerpen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, lang na het overlijden van de Rothschild, werd het pand jarenlang verlaten en verwaarloosd. Gelukkig werd alles vlak na de oorlog weer in oude glorie hersteld.

Wij hebben wat kiekjes voor je verzameld, veel kijkplezier!

    

 

Lees ook: ‘Carice van Houten haar huis staat op Funda en zó ziet het er vanbinnen uit!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Beau Monde | Beeld: Wikipedia