Politie maakt einde aan samenwerking Amber Alert: ‘Gaat kinderlevens kosten’

Amber Alert

De directeur van Amber Alert maakt zich zorgen

Amber Alert zorgt er al jaren voor dat er snel informatie kan worden verspreid over vermiste kinderen. Nu de politie de samenwerking met de organisatie stopzet, maakt directeur Frank Hoen zich grote zorgen.

Signalement

De politie en Amber Alert werkten jarenlang samen om zo snel mogelijk berichten over vermiste kinderen die in levensgevaar kunnen zijn te verspreiden. Via social media, televisie, reclameschermen, websites en informatie bij pinautomaten brengen ze vermiste of ontvoerde kinderen onder de aandacht van miljoenen mensen, zodat de kinderen zo snel mogelijk teruggevonden kunnen worden.

Einde samenwerking

De samenwerking tussen Amber Alert en de politie loopt nu tot een einde. “Dit gaat kinderlevens kosten”, vreest Frank Hoen, directeur van Amber Alert. De berichten worden voortaan wel verspreid door een ander netwerk, Burgernet, maar volgens Hoen bereikt dat systeem veel minder mensen dan de politie.

Efficiënter en goedkoper

De politie verwacht niet dat de verandering een invloed heeft ‘op de kwaliteit van de opsporing van vermiste kinderen’, zo meldt RTL. Volgens hen verlopen de alerts straks efficiënter en goedkoper.

Burgernet

Via het Burgernet-systeem ontvangen mensen een bericht wanneer er iets gebeurt in hun omgeving. Denk aan een diefstal of inbraak, een beroving en binnenkort dus ook vermiste kinderen.

Lees ook: Deze 20 woorden zijn eigenlijk een afkorting en dít is de betekenis

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels