Fit, snel en duurzaam: de elektrische fiets is helemaal hip

elektrische fiets

Om deze redenen zijn wij van de e-bike gaan houden

Een elektrische fiets echt iets voor senioren? Dat is allang verleden tijd. Steeds meer jongere vrouwen omarmen de e-bike als alternatief voor de auto. Je gaat snel en comfortabel op pad, hoeft minder vaak de tank van de auto vol te gooien met prijzige benzine én pakt meteen meer lichaamsbeweging mee. Tegenwoordig ziet de stalen ros er ook met motortje nog eens hartstikke hip uit. Dit is waarom wij fan zijn van de nieuwste elektrisch fietsen.

De e-bike is voor iedereen

De elektrische fiets heeft misschien een tijdje een wat muf imago gehad, maar dat was in de tijd dat deze vooral aan de man werd gebracht bij senioren. Bij mensen die graag wilden blijven fietsen, maar dan wel op een zo comfortabel mogelijke manier, en zonder al te hard te trappen. Senioren waren tijdens de opkomst van de elektrische fiets in eerste instantie de ideale doelgroep. Niet alleen hebben we er heel wat van in ons land, ze blijven ook steeds langer actief en pakken met veel plezier de fiets. Het duurde echter niet lang totdat ook mensen van hele andere leeftijden interesse begonnen te tonen in de e-bike.

Nieuw imago

Zo’n fiets met een motortje, dat is toch ook een uitkomst als je wat vaker de auto wil laten staan, maar geen zin hebt om je rot te trappen ? Of wanneer je ver van je werk of school af woont, en liever niet bezweet aankomt na die dagelijkse fietstocht? De e-bike is om deze redenen steeds meer geliefd bij mensen van onder de 50 jaar. Ondertussen zien we zelfs jongeren onder de 20 ermee langssjezen. Gelukkig hebben ook de producenten zich aan deze nieuwe doelgroep aangepast en modellen ontwikkeld die specifiek bij deze jongere fietsers passen. De Muto is daarvan het perfecte voorbeeld.

Een fiets voor iedere dag

Bij de Muto is de alledaagse stadsfiets als uitgangspunt genomen. Deze fiets is veelzijdig, kan tegen een stootje, en is voldoende wendbaar en flexibel voor het drukke leven van de moderne vrouw. Met motortje, uiteraard, want minder hard hoeven trappen is nu eenmaal fijn. Op stijl hoeven we gelukkig niet in te leveren, want we worden maar al te graag gezien met dit hippe design. Zelfs de oh zo kenmerkende accu slim in het frame is weggewerkt.

Multifunctioneel

Daarnaast is de elektrische fiets van Muto geschikt voor echt iedereen en voor echt iedere situatie, omdat je hem zelf deels kunt samenstellen. De fiets verandert dus gewoon met jou mee. Door het grote aantal losse accessoires stel je hem iedere dag opnieuw samen. Kinderstoeltjes, transportkratten, boodschappentassen: je klikt ze er allemaal zo op en weer af. Ideaal voor de drukke moeder annex carrièrevrouw, oppasoma annex fietsvakantieganger, scholier annex krantenbezorger… En, extra fijn: de Muto.bike fietst ook prima als gewone fiets, dus zonder gebruik te maken van de motor. Net zo licht als een normale, zodat je echt alle keuze hebt en op een energieke dag toch maar weer mooi een fietsworkout meepakt.

Lees ook: Deze 6 voordelen van sporten blijven nog lang na je workout doorwerken

Beeld: Pexels